Spannend duel tijdens SVC'08-Valken '68. | Foto: S. de Mooij.
Spannend duel tijdens SVC'08-Valken '68. | Foto: S. de Mooij. Foto: S. de Mooij

Valken zakt in 2e helft tegen SVC'08 door het ijs: 3-1 verlies

Anders n Omdat Mark van der Plas en Chris de Lange nog geblesseerd waren en Danny Boere een keer niet kon trainen in de afgelopen week, besloot trainer Arie van Duijn deze middag de wedstrijd tegen SVC'08 te beginnen in een 3-4-3 opstelling.

Geen gekke gedachte als je de eerste helft bekeek tegen het ook in 3-4-3 formatie spelende SVC-08. Valken was de eerste helft duidelijk de beter voetballende ploeg en kreeg een handvol mogelijkheden om voor rust de winst zeker te stellen.

De eerste kans voor Marc Langeveld ging nog over. Maar de tweede kans, een voorzet van Sander van Duijn, werd in de 13e minuut van dichtbij binnengeschoten door Timo Schaap (0-1).

Nog meer kansen

Er volgden binnen korte tijd nog twee grote kansen. Een indirecte vrije trap van Marc Langeveld leek op weg te zijn naar een doelpunt, maar werd ongelukkigerwijze geblokt door Arjan Haasnoot. Vlak daarna leek Matthias van Beelen de 0-2 binnen te schieten, op aangeven van Timo Schaap, maar deze werd op het laatste moment van richting veranderd tot corner. Van SVC had Valken tot op dat moment nog niets te vrezen gehad. Een hoge bal richting Valkenkeeper Erwin van der Nagel in de 36e minuut bracht daar verandering in. Deze hoge bal werd niet goed verwerkt en in zijn ijver om de bal alsnog te bemachtigen liep Erwin buiten het doelgebied een aanvaller van SVC omver. Terechte penalty onberispelijk ingeschoten door Jerry Plat(1-1). Vlak voor rust verloor Valken ook nog eens zijn spits Matthias van Beelen. Een smerige overtreding, sliding vol op de pezen, van achteren door Evert van der Laan de Vries betekende einde wedstrijd voor hem. De scheidsrechter deed dit slechts af met geel. Rust(1-1).

Andere wedstrijd

Na rust werd het een geheel andere wedstrijd. De trainer van SVC'08 had zijn verdedigingslinie van drie uitgebreid naar vier verdedigers waardoor SVC'08 opeens begon te voetballen en Valken'68 nauwelijks iets aanvallend meer in de melk te brokkelen had.

Na een aantal goede kansen voor SVC'08 was het de scheidsrechter die uiteindelijk SVC'08 de kans gaf om op voorsprong te komen. Een vrije trap net buiten de zestien schampte de schouder of bovenarm van de dichtbij in het muurtje staande Jaco van de Bent. Penalty. Wederom onberispelijk binnengeschoten door Jerry Plat (2-1). Valken kreeg nog een paar klein kansjes via Matthijs de Mooij en Marc Langeveld: vrije trap boven op de lat, om langszij te komen maar in de 81e minuut werd het duel beslist. Een terugspeelbal van Matthijs de Mooij werd onnodig opgevangen door keeper Erwin van der Nagel. De terecht gegeven indirecte vrije trap werd door Michael de Niet laag binnengeschoten door de muur van Valkenspelers die op de doellijn stonden. (3-1).

Op basis van de slechte tweede helft, geen bal leek meer aan te komen, en het aantal kansen voor SVC in de tweede helft was de winst voor SVC'08 verdiend. De manier waarop de winst tot stand kwam werd bepaald door de scheidsrechter met twee beslissingen: geen rood geven voor een smerige overtreding van achteren en een dubieuze penalty.

Zaterdag 16 november 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen Docos, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.