Jordy Strooker in de aanval voor RBB. | Foto: J. Jungerius.
Jordy Strooker in de aanval voor RBB. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Vijf op een rij voor Rijnsburgse Boys

Voetbal n 'Het is een wedstrijd uit velen, maar deze derby was heel zwaar. Ik ben wel blij natuurlijk'. De logische reactie van de veelbesproken trainer van Rijnsburgse Boys, Pieter Mulders. Hij en zijn team moesten vol aan de bak tegen FC Lisse dat verrassend op een 0-1 voorsprong was gekomen.

Toch was er niemand in het Rijnsburgse kamp die dit verontrustend vond. Rijnsburgse Boys voetbalde thuis vaker vanuit een achterstand naar een overwinning. Ook afgelopen zaterdag was dit het geval al ging dit niet zonder slag of stoot. In een verder sportieve wedstrijd vond scheidsrechter Vries het nodig om FC Lisse speler Martin van Eeuwijk na precies een half uur spelen een rode kaart voor te toveren. De meningen over deze prent liepen uiteen. Vanuit het geelzwarte kamp bekeken was de kaart misschien terecht. Maar na het bekijken na de beelden leek Lisse trainer Robbert de Ruiter een punt te hebben. 'Martin kreeg deze kaart puur op naam. Ik ben er goed ziek van'.

Misschien had hij een punt. Rijnsburgse Boys verdediger Hitte Prijs kwam, bij balbezit van Van Eeuwijk, correct inglijden. Hij tikte de bal weg. Van Eeuwijk, die bij deze actie niet anders kon doen dan omhoog springen, raakte met zijn noppen het kuitbeen van Prijs. Vries die er met zijn neus bovenop stond trok direct rood voor de speler van FC Lisse, zijn derde van dit seizoen. Pech voor de Lissenaren die even daarvoor gezien hadden dat Rijnsburgse Boys, na de 0-1 van Stevens, doelman Van Nieuwkoop moest missen vanwege een enkelblessure. Virgil Deen was, net zoals een week eerder, zijn prima vervanger.

Meer scoren

De Uien moesten het tegen tien man opnemen. Niet per definitie een voordeel vond ook Mulders na afloop. Toch zal hij tevreden hebben toegekeken toen Masies Artien in de extra tijd van de eerste helft plotseling de gelijkmaker binnenschoot. Mulders: 'Het werd tijd dat ons centrale duo achterin, Artien en Prijs, maar ook Opoku, een keer voor een doelpunt zorgde. Ik vind dat zij meer moeten scoren'. De trainer gaf na de rust van zijn aanvallende intenties blijk. Hij wisselde Prijs (een verdediger) voor Hudepohl (een aanvaller).

Toch was de tweede helft beslist geen een-twee-drietje voor de Rijnsburgers. Het was regelmatig vrouwen en kinderen eerst na een aantal razendsnelle omschakelingen van Lisse. Gelukkig is er nog het ´schotwapen´ van aanvoerder Goeman. Hij pegelde vanaf zo´n vijfentwintig meter de winnende treffer achter doelman Van der Werff. Dit na een klein kwartiertje spelen in de tweede helft. Rijnsburgse Boys ging vol voor nummer drie en Lisse voor de gelijkmaker. Gelukkig bleef het 2-1 en mocht Rijnsburgse Boys de vijfde overwinning op vrij bijschrijven. A.s. zaterdag de laatste wedstrijd van 2017. Uit tegen Achilles ´29. Aanvang in Groesbeek: 18.00 uur.


n Kata's Multisport in de prijzen

Dalfsen n Onlangs heeft het team van Multisport meegedaan aan het eerste Vechtdal karate toernooi in Dalfsen.

Hieronder de uitslagen:

Kata's junioren meisjes 7/11 jaar lage banden: 2de plaats Geerte Pronk, 3de plaats Noa Rosmolen. Helaas geen prijs voor Anouk Klinkenberg, Naomi Klinkenberg maar wel top gelopen dames.

Kata's junioren meisjes 11/13 jaar hoge banden: 2de plaats Emma Witké, 4de plaats Rosaly Kooij.

Kata's jeugd meisjes hogere banden 11/15jaar: helaas geen prijs voor Marije, Joëlle, Yasmijn en Amber.

Kata's junioren jongens 9/12 jaar lage banden: deelname Floris Ravensbergen.

Kata's jeugd jongens 10/15 hoge banden: deelname Lucas Duijvenbode en 4de plaats Niels van Gastel.

Kata's senioren dames: 2de plaats Tamara Grimmius, 4de plaats Linda Zuijderduijn en Anouk van der Vijver 5de.

Kata's senioren heren: 1ste plaats Richard Pet, deelname Bert Koekkoek

Wapen kata Senioren heren: een wel verdiende 3de plaats voor Bert Koekoek. Zijn Sai kata was weer top.

Team kata's jeugd
1ste plaats team Multisport 1:Yasmijn Oskam,Marije Guijt en Joellë Oskam
2de plaats team Multisport 3: Noa Rosmolen, Emma Witké en Rosaly Kooij.
3de plaats team Multisport 5: Amber Vooijs, Floris Ravensbergen en Lucas Duijvenbode.
4de plaats team Multisport 4: Anouk Klinkenberg, Naomi Klinkenberg en Emma Witké.

Teamkata senioren:4de plaats Linda Zuijderduijn, Anouk van der Vijver, Richard Pet

Sparren Jeugd meisjes 13/15 +65kg
1ste plaats Rosaly Kooij, 2de plaats Marije Guijt.

Sparren jeugd meisjes 13/15 - 55kg: deelname Joëlle Oskam. Ze moest helaas opgeven wegens gekneusde ribben.

Sparren senioren dames: 1ste plaats Tamara Grimmius, 2de plaats Linda van Duijn.

Al met al een top dag voor de karateka's van Multisport. Dank ook aan alle ouders, die telkens toch maar weer met hun kinderen overal heen rijden.

De kata's van Multisport. | Foto: pr.