Uniek boek steunt koffieschenkers

Contact n Dit bijzondere initiatief komt van de stichting 'Goed doen voor een ander.' Sinds 2016 brengen zij met hun 'Koffieschenk Buurtprojecten' talloze vreugdemomenten bij - vaak eenzame - ouderen in verzorgingshuizen.

Momenten waarin naast koffie drinken, ook veel wordt gepraat, geluisterd en gelachen. Zo wil de stichting eenzaamheid onder ouderen draaglijker maken.

Ruim honderd vrijwilligers vanuit heel Nederland ondersteunen deze Koffieschenk Buurtprojecten en besloten om hun medewerking te verlenen aan het boek: 'Wat kan ik van u leren?' Met dit boek wil de stichting bewustwording creƫren, dat onze senioren niet vergeten mogen worden.

"Aan de koffietafel komen de prachtigste verhalen naar boven. Leuke anekdotes, maar ook mooie levenswijsheden en moralen. Het zou eeuwig zonde zijn als deze verhalen verloren zouden gaan. Ouderen bezitten wijsheden, die inzichten kunnen geven in je eigen leven. Inzichten die je kunnen laten groeien. Wij kunnen er nog zoveel van leren", aldus een koffieschenker.

Marieke van Maanen is een van de schrijvers en fotografen die meewerkte aan het boek. Zij zegt: "Ouderen in onze samenleving zijn een onderschatte groep. Zij hebben nog zoveel bijdragen te leveren met hun levenservaring, tijd en kennis. Eenzaamheid speelt hierbij ook een rol. Mijn deelname aan dit boek, is mijn bijdrage om het leven van (eenzame) ouderen wat vreugdevoller te maken. Het koffieschenken draagt daar op een bijzondere manier aan bij."

Wat kan ik van u leren?' is een unieke verhalenbundel geworden, met vijftig levenswijsheden, verteld door vijftig ouderen, geschreven door vijftig schrijvers. Ook fotografen, schrijfcoaches en vormgevers hebben er aan gewerkt. In totaal hebben meer dan honderd vrijwilligers zich belangeloos ingezet voor de realisatie van dit boek, dat in eigen beheer wordt uitgegeven. Met de verkoopopbrengsten worden Koffieschenk Buurtprojecten door heel Nederland opgezet. Meer informatie over de stichting en het boek is te vinden op www.goeddoenvooreenander.nl/product/los-boek-particulier.