Kerst kaartavond

Buurtvereniging Irissenstraat organiseert dinsdag 19 december een gezellige Kerst klaverjas en joker avond. Deze wordt gehouden in de boven zaal van De Voorhof aan de Vliet.

Voor iedereen is er een prijs te winnen. Aanvang 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.


Kerst inn op het Koomansplein

Oranje Vereniging Rijnsburg organiseert a.s. zaterdag 16 december de jaarlijkse Kerst-Inn. Om 19.30 uur start de Kerstsamenzang in de Grote- of Laurentiuskerk aan het Burgemeester Koomansplein.

De bijeenkomst zal worden gevuld met samenzang onder begeleiding van Dick Durieux. Naast het orgel worden we ook begeleidt door René de Mooij en Arnold van 't Veld op cornet en Martine van Delft op de dwarsfluit.
Medewerking aan de kerstsamenzang zal worden verleend door Interkerkelijk koor Voice of Joy. De ongeveer 40 koorleden staan sinds 2016 onder leiding van Caroline Guijt. Zij worden op de piano begeleid door Johan Kromhout en door Lucie Arens op de fluit.

Ook mannenzanggroep Jeruël zal zijn medewerking verlenen aan de kerstsamenzang. Deze mannenzanggroep bestaat uit 70 leden en staat onder leiding van dirigent Maarten Verhoef. Organist Johan Haasnoot begeleidt het koor tijdens de diverse optredens, op deze avond zal ook Rixt de Graaf het koor begeleiden, zij doet dat op de fluit.

Zoals u heeft kunnen lezen in de Rijnsburger van vorige week staat op het Burgemeester Koomansplein de Kerstboom. Naast lampjes en kerststerren kunt u uw bijzondere persoon of bijzondere gebeurtenis in de Kerstboom hangen.

Na de kerstsamenzang worden de lampjes in de boom ontstoken. Op dat moment staan de betekenisvolle mensen en gebeurtenissen in het licht. Onder het genot van een warm bekertje glühwein en een stukje kerstbrood kunt u nog even napraten en elkaar fijne feestdagen wensen.


Philadelphia

Het bestuur van Sien organiseert ook dit jaar vieren een Kerstfeest voor mensen met een beperking, hun familie, vrienden en belangstellenden. Dit wordt gehouden op vrijdag 15 december in het Maranathacentrum aan de Poolster 2 in Rijnsoever te Katwijk. De kerstdienst begint om 19.30 uur; de zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het kerstevangelie zal worden verteld door dominee G. Lugthart.

The Revival Singers begeleiden de samenzang. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of frisdrank te drinken. We hopen samen een gezegende avond te hebben en rekenen op uw komst.

Matthäus                Passion

Het moet nog Kerst worden maar de verkoop van de kaarten voor de Matthäus Passion op 23 maart 2018 is reeds gestart. Een mooi Sint of Kerstcadeau. De uitvoering van de Matthäus Passion is voor velen een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Wees er snel bij want de laatste jaren waren de uitvoeringen volledig uitverkocht. Op www.cokhallelujah.nl vind je alle informatie en kun je de kaarten online te bestellen.