Door de extra led verlichting is het museum nu nog meer in beeld. | Foto: pr.
Door de extra led verlichting is het museum nu nog meer in beeld. | Foto: pr. Foto: pr

Nieuws van de Rijnsburgse Bridgeclub

Competitie n De tweede competitieronde van Bridgeclub Rijnsburg zit er bijna op.

Na de gezellige sinterklaasdrive is het volgende week (19 december) tijd voor de kerstdrive. In 2018 is op 2 januari een nieuwjaarsdrive om op 9 januari de derde competitieronde te beginnen. Bent u een thuisbridger? Om het stapje naar clubbridge te maken, assisteren wij u graag.

Onze website is te vinden onder Nederlandse Bridge Bond, afdeling Rijnsburg (clubnummer 9014). Ook zijn er regelmatig invallers nodig. Aanmelden kan bij Rina Bijleveld: rinabijleveld@gmail.com of telefoon 071-4022346.


Museum in de schijnwerpers

Mooi n Onlangs is het aantal panden dat in de schijnwerpers staan, in de gemeente Katwijk uitgebreid. Het Museum Oud Rijnsburg is nu extra verlicht.

Het mooie licht maakt de monumenten in het donker goed zichtbaar en dit geeft een positieve uitstraling in de omgeving. Voor het extra verlichten van de gebouwen wordt ledverlichting gebruikt. Dit is de meest duurzame vorm van verlichting. De lampen verbruiken tot 90 procent minder energie met een gelijke lichtopbrengst en hebben een langere levensduur.

Wethouder Jacco Knape: Het is mooi om markante gebouwen en plekken die veel over de geschiedenis van onze gemeente vertellen, ook als het donker is, goed in beeld te brengen.'

In het museum van het Genootschap Oud Rijnsburg is momenteel de expositie over Kerst en Winter Quilts te bezichtigen. Op de bovenverdieping van het museum zijn deze maand tientallen prachtige winter quilts te bewonderen. Deze zijn gemaakt door de Quiltgroep "Steekje Los". Tijdens de openingsuren van het museum (iedere zaterdag van 13 tot 16.00 uur) zullen leden van de Quiltgroep zelf aanwezig zijn om de bezoekers uit te leggen hoe een Quilt wordt gemaakt. Ook is in het museum het boekje RijmelaRijnsburg te koop. In het boekje zijn naast veel prachtige foto's uit het fotoarchief van het Genootschap Oud Rijnsburg bijpassende rijmpjes te vinden. Deze zijn geschreven door Rob Heemskerk.