Afbeelding
Foto: pr

Wendy de Goederen

Wendy is een twintigjarige Rijnsburgse die mediamanagement studeert. Voor deze studie moet ze een stage afwerken. Een goede reden en weer een leuke uitdaging voor het make-over team van Kapsalon Willem Peursum.

Het haar van Wendy is volledig puur natuur en van goede kwaliteit: geen kleuringen in het verleden en ook nog geen grijze haren. Om de conditie van het haar zo goed mogelijk te houden en waar mogelijk te verbeteren kiest styliste Annet voor een demi permanente kleuring met een transparante finish. Voordeel is dat deze kleur langzaam, na ongeveer 30 wasbeurten, vervaagt. Het grote verschil met een haarverf is dat haarverf in je haar dringt en deze manier van kleuren niet. Er wordt een kleurlaag aangebracht rondom het haar die ook nog eens alle oneffenheden in het haar als het ware dichtkit en gladstrijkt. Dit geeft het haar enorm veel glans. De punten zijn opgelicht met freelights softblondering met daaroverheen een koperkleurige spoeling. Die past mooi bij de chocoladebruine tint van de rest van het haar.

Wendy krijgt een masterclass light make-up by Annet. Na de camouflage en foundation tip 1: een blush en een highlight om extra te shinen. Op de ogen een lila oogschaduw en de wenkbrauwen zijn wat bijgetekend met een wenkbrauwpoeder, Visagiste Annet laat aan Wendy zien hoe je met behulp van wat mascara en zwarte kohl je ogen er uit kan laten springen. Een feestelijke rode lipstick maakt het geheel mooi af.

Om het haar te beschermen en om de kleur van het haar lang houdbaar te houden gebruikt Annet en kleurbeschermende spray. Met de krultang worden er grove krullen gemaakt voor een feestelijke coupe. Annet laat zien hoe eenvoudig je met wat simpele vlechten en losse krullen een gezellige updo kan creƫren. Wendy is er blij mee. Ze heeft nu al zin in haar stage.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding