Op de Oranje Nassau School was het 5 december weer een dolle boel. | Foto: pr.
Op de Oranje Nassau School was het 5 december weer een dolle boel. | Foto: pr. Foto: pr

Koninklijke onderscheiding

Uitreiking n Burgemeester Cornelis Visser heeft vrijdag 1 december jl. een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer prof. dr. H.J. Tanke (65) uit Rijnsburg. Dit gebeurde in het Onderwijsgebouw van het LUMC.

Ter gelegenheid van zijn emeritaat als hoogleraar Moleculaire Celbiologie van de Universiteit Leiden is de heer Tanke onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze onderscheiding ontving Professor Tanke vanwege zijn functies: hoogleraarschap bij het LUMC, adviseur van Leica Microsystems, voorzitter van de Kunstcommissie van het LUMC, ambassadeur van het vrouwennetwerk Vitaal van het LUMC, Adviseur van het Museum Boerhaave, Chief Scientific Officer van Genomescan en adviseur bij het instituut Biologie Leiden. Hij ontving deze onderscheiding ook vanwege zijn verdiensten voor het Gemengd Koor Rijpwetering en de Leiderdorpse Bridgeclub.


Sinterklaas komt per helikopter

Natuurlijk n bracht Sinterklaas ook de kinderen van de Oranje Nassau School een bezoek.

Hij zou met de helikopter komen. Op het schoolplein was een duidelijke H zichtbaar. Een grote H die de helikopterelandplaats markeerde. Alle kinderen stonden om de grote H heen in een kring. Alle toegestroomde ouders stonden daar weer achter. Plotseling klok daar het geluid van de helikopter, alle hoofden schoten omhoog. Daar komt de Sint. Maar voordat de helikopter landde, ebde het geluid weer weg. Vol spanning keken de kinderen elkaar aan. Waar was de helikopter naar toe?

Toen stond daar een zwarte Piet op het plein. Een Piet zonder Sinterklaas. Deze Piet vertelde dat hij uit de helikopter was gesprongen om ons te vertellen dat er iets niet helemaal goed was gegaan. Iets met benzine die op was… de helikopter moest landen op een grasveld van een boer in de buurt.

Niet heel veel later klonk het geluid van een paard met wagen. Op het plein verscheen een boer met Sinterklaas op zijn kar. De kinderen zongen met het speciaal geoefende lied de Sint en zijn Pieten toe. In al de groepen volgden nog een gezellige ochtend met presentjes en creatieve surprises.

Hierna kreeg Sint eerst een kopje koffie aangeboden, zodat hij even kon bijkomen van de reis. Deze was tenslotte toch anders verlopen dan verwacht. In plaats van een snelle landing was het iet wat onstuimiger. Na de korte pauze ging de Sint alle groepen op de school langs. In de klassen werden kunstjes, quizzen en dansjes