'Meisjes Piet wil je met me trouwen?' | Foto:
'Meisjes Piet wil je met me trouwen?' | Foto: Foto: pr

Jongens Piet eindelijk getrouwd….

Jawoord n Al dagen konden de kinderen meegenieten van het Koningin Wilhelmina school journaal hoe Jongens Piet smoorverliefd was op Meisjes Piet.

Maar hij durfde dit niet te zeggen. Dinsdagmorgen vroeg was de grote dag. Jongens Piet stond boven op de toren en had een prachtig spandoek gemaakt met het woord 'trouwen' erop. Gelukkig zei meisje Piet 'Ja!'.

Meester Albert Heus heeft daarna het paar getrouwd en u begrijpt dat er daarna een enorm feest losbrak. Het hele Sinterklaasjournaal is te zien via Facebook en de website van de Koningin Wilhelminaschool. | Foto: pr.


Raad van State keurt omstreden verkeersmaatregel Alutech goed

Roysloot n Het opheffen van parkeerplaatsen om het bedrijf Alutech in Rijnsburg meer ruimte te geven, is goedgekeurd.

De Raad van State verwierp woensdag de bezwaren tegen deze maatregel van de gemeente Katwijk.

Andere ondernemingen op het bedrijventerrein aan de De Roysloot maakten bezwaar, omdat de gemeente Alutech zou bevoordelen. Met het opheffen van de parkeerplaatsen krijgt Alutech meer ruimte voor het laden en lossen van lange vrachtwagens aan de straatzijde van zijn perceel.

De laden en lossen van de vrachtwagens hoeft zo niet meer alleen plaats te vinden op het eigen terrein van Alutech. De bezwaarmakers vinden dit een ongelijke behandeling, omdat zij wel alleen mogen laden en lossen op hun eigen terrein. Het geldende bestemmingsplan schrijft dit voor.

Maar de Raad van State accepteert het argument van de gemeente dat met de maatregel bij Alutech de doorstroming van het verkeer wordt bevorderd. Het laden, lossen en manoeuvreren gebeurt nu niet meer op de rijbaan. Dat bevordert ook de veiligheid.

Over het afwijken van het bestemmingsplan bij Alutech laat de Raad zich niet uit. Dat probleem moet in een aparte procedure worden aangevochten, want in deze zaak stond alleen de verkeersmaatregel ter discussie.