Gerard van der Plas en Anne-Mieke van der Hulst. | Foto: Piet van Kampen.
Gerard van der Plas en Anne-Mieke van der Hulst. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

n van Hulst & van der Plas Uitvaartverzorging

'Uw uitvaart is onze zorg'

Regio n H&P is een jonge uitvaartonderneming die op eigentijdse wijze alles tot in de puntjes verzorgt in de moeilijke dagen rondom het afscheid van een dierbare.

Door Piet van Kampen

Het zijn dagen waarin de nabestaanden worden begeleid en geadviseerd door Gerard van der Plas en Anne-Mieke van Hulst. Beiden hebben ervaring in de zorgbranche en vanuit deze achtergrond hebben zij samen op 1 augustus jl.. de onderneming H&P Uitvaartverzorging opgericht.

Gerard was werkzaam in de horeca en het facilitair bedrijf in de zorgsector en daarna uitvaartbegeleider bij een uitvaartvereniging. Voldoende ervaring en vertrouwen om samen met Anne-Mieke een eigen bedrijf te beginnen. Anne-Mieke heeft haar sporen in de zorg al ruimschoots verdiend, vandaar dat de keuze om samen met Gerard een nieuwe uitdaging in hun leven aan te gaan niet moeilijk was. Hun leven heeft immers altijd in het teken van zorg en dienstverlening gestaan. 'Uitvaartondernemer is een vrij beroep maar wij vinden het belangrijk om ervaring te hebben en een goede afgeronde opleiding, om dit beroep te mogen uitoefenen', legt Gerard uit. Tijdens de studieperiode ontmoette hij zijn zakenpartner en samen besloten zij om hun eigen onderneming te starten. 'We hebben er heel serieus over nagedacht', vertelt Gerard in een openhartig gesprek, waarin hij samen met zijn collega alle zaken rondom een overlijden tot in details toelicht. Voordat het officieel werd hebben zij samen al diverse uitvaarten met uiterste zorg begeleid. 'Zorg is ons beider kracht', benadrukt Anne-Mieke.

Goed bij voelen

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis in een gezin en bij de familie. Het zijn dagen waarin er veel op de nabestaanden afkomt. 'Wij komen dagelijks bij de mensen thuis om hen de zorgen rondom de uitvaart, hetzij een begrafenis of crematie, uit handen te nemen. Zij moeten zich er goed bij voelen en zich van een goede begeleiding en zorg omringd weten. Ook kunnen wij in een persoonlijk gesprek voor een overlijden alles bespreken en desgewenst vastleggen. Er komt zoveel bij kijken', vertelt Gerard uit ervaring. Anne-Mieke vult hem aan: 'Wij vullen alle wensen van de mensen in. Samen met de nabestaanden wordt er bepaald hoe de uitvaart er uit gaat zien. Dat omvat meer dan alleen kaarten, bloemen en foto's. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijkheid, hobby's, passies, prestaties, reizen of liefdadigheid.

'Als de overledene verzekerd is of lid is van een uitvaartvereniging kunnen de nabestaanden ook contact met ons opnemen om alles te verzorgen', leggen de beide ondernemers uit. 'Veel mensen weten dit niet. Veel uitvaartverzekeringen bestaan uit een standaardpakket maar vaak komen er veel extra's bij waar niet op gerekend is'. Waar de nabestaanden wel verzekerd van kunnen zijn is dat bij H&P alles in verzorgde handen is. 'Zorg, advies en begeleiden is ons vak. Het is een mooi en dankbaar vak om mensen met uiterste zorg onze diensten te verlenen', benadrukt het tweetal, die met passie over hun beroep praat.

Uniek bij H&P zijn de verschillende uitvaartstijlen van modern tot romantisch en van duurzaam tot traditioneel.

Zo wordt de uitvaart niet alleen een periode van afscheid, maar ook een mooie terugblik en een herinnering aan de overledene.

Wilt u uw wensen vooraf geregeld hebben, dan is het prettig om te weten dat u, geheel vrijblijvend, met hen in gesprek kunt gaan. Meer en volledige informatie kijk op: www.hpuitvaarten.nl.


n Belgische folkrockband Blunt in De Peuk

Optreden n Op zaterdag 9 december is het tijd voor alweer de zevende Peuk-session. En dat is meteen een hele speciale.

Die avond vanaf 20.30 uur verwelkomen we namelijk de Belgische folkrockband Blunt in jeugdsoos De Peuk in Valkenburg. Blunt speelt Belgische folkrock zonder houdbaarheidsdatum.

Sinds 2001 bestormt Blunt podia in België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Denemarken en Ierland. In november 2016 brachten zij hun zesde album met eigen werk uit: Ever.est. Met dit album bracht Blunt een extra dimensie aan in hun muziek. Met name de elektrische viool speelt daarbij een prominente rol. Blunt staat garant voor een fraaie muziekavond vol prachtige folkrock om op te dansen of om naar te luisteren.

Kaarten zijn te koop voor € 5,00 per stuk bij Keurslagerij Timmers (Broekweg 2), Hoekstra Wheels (Torenvlietslaan 14) en Tankstation Jongeneel (Voorschoterweg 15a). Toegang vanaf 18 jaar. Kaarten zijn ook op de avond zelf aan de deur te koop. Kom je naar Blunt dan steun je ook nog eens De Peuk.

De mannen van Blunt. | Foto: pr.