De eerste tien SGP-kandidaten. | Foto: pr.
De eerste tien SGP-kandidaten. | Foto: pr. Foto: pr

Ervaring en jongeren bij SGP Katwijk

Ingezonden n SGP. Het is een mix van oude bekenden met ervaring en jongeren dat de top van de SGP-kandidatenlijst bezet.

Een bewuste keus van het bestuur van de plaatselijke kiesvereniging, die afgelopen dinsdagavond werd bevestigd door de aanwezige leden van SGP Katwijk.

Fractievoorzitter Wouter-Jan Vroegindeweij is weer lijsttrekker en wethouder Jacco Knape is nummer twee van de lijst. Vroegindeweij werd al eerder dit jaar door de SGP aangewezen als lijsttrekker.

De 46-jarige Jacco Knape was bij de vorige verkiezingen de hoogste nieuwkomer. Hij werd na de vorige verkiezingen wethouder, en wordt binnen en buiten de SGP zeer gewaardeerd. Zijn goede en deskundige optreden als wethouder is de reden dat de SGP hem op de tweede plaats van de kandidatenlijst heeft gezet.

Derde staat Dirk Remmelzwaal. Twaalf jaar heeft hij zijn deskundigheid op vele onderwerpen aangewend.

Op de vierde plaats staat Wim van Duijn. Met zijn 24 'dienstjaren' heeft hij bijna alle functies binnen het lokale bestuur vervuld: raadslid, wethouder, locoburgemeester en fractievoorzitter.

De 35-jarige Jan de Vreugd staat vijfde. Hij werkt bij TNO. Door de zetelwinst van de SGP en het wethouderschap van Jacco Knape, kwam hij na de vorige verkiezingen in de raad.

Zesde staat Gerard van Delft, die al weer tien jaar in de raad meedraait. Hoogste nieuwkomer op de lijst staat is de 28-jarige Hans van Duijn op de zevende plek. De 24-jarige Jan van Dam, ook een nieuwkomer, staat achtste. De 60-jarige Gert de Best negende en de 42-jarige Elwin Roelfsema staat op nummer 10.