Sleeën in de duinen, een van de werken van Niek van der Plas. | Foto: pr.
Sleeën in de duinen, een van de werken van Niek van der Plas. | Foto: pr. Foto: pr

Expositie Niek van der Plas Impressions of Seasons

Kunst n Dit is het thema van de expositie van de Katwijkse kunstschilder Niek van der Plas.

Van 9 tot en met 21 december zijn een groot aantal nieuwe werken van hem tentoongesteld in een van de zalen in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.

Door recente studiereizen laat de Katwijkse kunstschilder verrassend nieuwe werken zien van Londen, Parijs en Venetië, waarbij te zien is dat hij steeds in ontwikkeling is. Ook zal op de tentoonstelling werk te zien zijn uit een privé collectie van Franse, Belgische, Duitse en Nederlandse impressionisten o.a. P. Grisot, E. Galien-Lalloue, C. Moriset, G. Hambuchen en anderen.

Naast de expositie van schilderkunst kunt u ook werk zien van de dit jaar overleden, bekende Katwijkse beeldhouwer Gerard Brouwer.

De expositie data zijn: zaterdag 9 december tot en met donderdag 21 december van 11.30 tot 17.00 uur.


Dorcas Dinner with Friends

Event n Dorcas Ondernemers Regio West organiseert vrijdagavond 15 december haar traditionele Dinner With Friends. Voedselzekerheid 3.0. staat deze avond centraal.

Vandaag de dag zijn er 795 miljoen mensen in de wereld die niet dagelijks kunnen eten. Dit betekent dat een op de negen mensen niet genoeg voedsel heeft om een gezond en actief leven te leiden.

Gastspreker deze avond is Reinier van den Berg. Hij is werkzaam als meteoroloog bij het weerinstituut MeteoGroup Nederland. Hij is o.a. bekend van RTL 4, waarvoor hij vanaf de start van commerciële televisie, in 1989, het weer presenteert. Sinds mei 2015 is hij ambassadeur van ontwikkelingshulp organisatie ADRA Nederland die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Met dit dinner wil het bestuur van Dorcas Ondernemers Regio West ondernemers uit de regio bij elkaar brengen en hen kennis laten maken met het werk van Dorcas Ondernemers Regio West. Als bedrijf kunt u een tafel sponsoren voor 600 euro. Dit is inclusief 8 toegangskaarten. Wilt u bij dit vierde Dorcas Dinner with Friends aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden bij Mariella Zandbergen tel: 06 52 317 658 of bij Paul Voshol, tel: 06 20 706 76


Bieb en muziekschool onder één dak

Toekomst n Er zijn plannen om de bibliotheek en muziekschool onder één dak te brengen.

Het wordt een bruisende en prettige verblijfplaats waar iedereen welkom is. Nu de architect aan het werk is, hebben wij bezoekers van de bibliotheek en muziekschool gevraagd wat zij graag in hun nieuwe bieb en muziekschool willen zien en doen. Dat leverde tal van leuke reacties op die de architect kan meenemen in zijn plannen en schetsen.

Op de vraag wat gasten graag in de nieuwe bieb en muziekschool willen zien, kwamen verrassende reacties. Leuk om te merken dat veel mensen al een idee hebben over wat er in het nieuwe gebouw te doen moet zijn. Deze input hebben wij de afgelopen weken via de sociale media van de bieb en muziekschool gedeeld: www.facebook.com/bibliotheekkatwijk. Naast berichten op onder andere Facebook, Twitter en Instagram zijn eind november ook posters door Katwijk te zien.

Als de architect de schetsen van het nieuwe gebouw klaar heeft, delen wij deze natuurlijk graag. Voor actuele informatie kunt u de website www.bibliotheekkatwijk.nl/muziekschool in de gaten houden.