Minder suiker

'Samen voor minder suiker' is de titel van de campagne die het diabetes fonds deze maand gestart heeft. Doelstelling is om door afspraken met levensmiddelen fabrikanten, de hoeveelheid suiker in ons eten te verlagen.

Diabetes wordt een steeds groter probleem in Nederland. Ongeveer 1 op de 20 mensen heeft inmiddels deze vervelende aandoening. Een groot gedeelte van deze mensen weet niet eens van zichzelf dat zij dit hebben.

De eerste symptomen van diabetes lijken in de eerste instantie onschuldig. Denkt u hierbij aan vaak dorst en veel plassen of vermoeidheid en slecht genezende wondjes.

Daarom denken de meeste mensen in de eerste instantie niet aan diabetes. Sommige mensen lopen jaren lang rond met diabetes, zonder het te weten.

Toch is het belangrijk diabetes snel te onderkennen, waarna er meteen een goede behandeling gestart kan worden. Hiermee kan veel schade aan het lichaam voorkomen worden.

Soms kan het ontstaan van diabetes voorkomen of uitgesteld worden door:

* Veel beweging; elke dag 30 minuten flink beweging zorgt dat u zich beter voelt en dat de suiker in het bloed beter verbrand kan worden.

* Zorg voor een gezond gewicht, zelfs een paar kilo afvallen kan diabetes voorkomen.

* Eet verstandig, weinig snoepen en denk aan de schijf van vijf.

Bij de Apotheek Rijnsburg kunt u een diabetestest doen waarin wij het suikergehalte in het bloed kunnen meten.

Hierdoor weet u meteen of u eventueel uw dieet zou moeten aanpassen of dat er noodzaak is voor verder onderzoek. Heeft u meer vragen over uw gezondheid? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.