Afbeelding
Foto: pr

Ledenavond Oud Valkenburg

Thema n Tijdlijn onder de aandacht.

In het dorpshuis in Valkenburg wordt vanavond, donderdag 30 november vanaf 20.00 uur de ledenavond van Oud Valkenburg gehouden. Jan Bakker en Gerrit Russchenberg lichten voor deze gelegenheid de totstandkoming en de inhoud van de tijdlijn van Valkenburg nader toe. Op de eerste verdieping van het Torenmuseum in Valkenburg is deze tijdlijn sinds september te bezichtigen. De tijdlijn van Valkenburg maakt de inrichting van de eerste verdieping van het Museum helemaal af. Een onderdeel dat extra aandacht krijgt is de Tweede Wereldoorlog. De oorlogshandelingen hebben een ingrijpend effect op het dorp gehad en hebben blijvende gevolgen nagelaten. De tijdlijn staat niet op zichzelf. Op computerschermen kan de bezoeker zich nader verdiepen in specifieke onderwerpen die op de tijdlijn te zien zijn. De tijdlijn biedt de ruimte om in de toekomst nieuwe inzichten. De tijdlijn is te bezichtigen in de museumtoren aan het Castellumplein, geopend elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de ledenvergadering neemt de vereniging verder afscheid van Gijs Schoneveld als penningmeester. Hij heeft die functie ruim twintig jaar voor Oud Valkenburg vervuld.


Welkom Sinterklaas

Intocht n Bij het Pontje in Valkenburg was het afgelopen zaterdagmiddag een enorme drukte.

Niemand wilde de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten missen. Nadat de pakjesboot was aangemeerd werd Sinterklaas hartelijk welkom geheten door wethouder Mostert. Onder begeleiding van de Jong Flora Band vertrok de stoet met kinderen en hun ouders vervolgens naar De Peuk voor een zeer geslaagd kinderfeest, georganiseerd door JIVAK. | Foto's: pr.


Afbeelding