De opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor het kerstconcert van Jubilate. | Foto:pr.
De opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor het kerstconcert van Jubilate. | Foto:pr. Foto: pr

Grote Kerstwintermarkt door en voor Jubilate

Concert n In de hal van Jubilate's kringloopwinkel aan de Lageweg 35 is er zaterdag 9 december van 10.00 uur tot 14.00 uur een gezellige kerstmarkt.

De mannen van Jubilate zullen de verkoophal omtoveren in een sfeervolle kersthal. In deze hal kunt u uw slag slaan voor allerlei leuke kerstversieringen. Extra voordelig is dit jaar het grote aanbod van kringloopmateriaal.

Alles moet weg. Boeken worden per kilo verkocht. Voor vervoer kan worden gezorgd. Verder zal regelmatig het rad van avontuur draaien en bij de gebroeders van der Gugten zijn prachtige kerststukjes te koop. Er is een uitgebreide bloemen- en fruitkraam en een kaaskraam met verse kaas uit het Groene Hart.

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Je kunt er terecht voor een lekker warm gebakken visje, een broodje haring, of een heerlijke kop ouderwetse erwtensoep en natuurlijk ontbreken de warme oliebollen niet.

De opbrengst van dit evenement is bestemd als aanvulling voor de hoge kosten van het komend kerstconcert van Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate. Op het programma staan weer prachtige kerstliederen. Medewerking verlenen het Holland Symfonie Orkest en de sopraan Sae-jeong Kim. Dit kerstconcert wordt gehouden op dinsdag 19 december in sporthal Cleyn Duin.


Vladimir Poetin komt naar Katwijk

Welzijnskwartier n Waar of niet? In een wereld waar fake news oprukt en de waarheid steeds meer onder druk staat start Welzijnskwartier een nieuw theaterproject.

Onder leiding van een professionele regisseuse gaan spelers met dit thema aan de slag. Wanneer is iets eigenlijk fake, hoe herken je het en faken we zelf ook wel eens iets?

Ben jij minstens 14 jaar oud en wil jij met jouw theatertalent de wereld laten zien wat dit actuele thema nou met ons doet? In samenwerking met jongeren, een theatermaakster en medewerkers van het Welzijnskwartier wordt er een supergaaf theaterstuk neergezet. Het project is een proces waarin jongeren samenkomen, het bewustzijn wordt vergroot en talenten worden ontdekt en ontwikkelt. Jongeren vanaf 14 jaar met dans-, zang-, rap- en acteertalent kunnen shinen op het podium. Liever achter de schermen bezig? Je bent ook van harte welkom wanneer jij liever aan de slag gaat met het decor, licht en muziek! Op 18 december aanstaande is om 19:30 uur de eerste kennismaking met elkaar in Huize Callao.

De repetities vinden wekelijks plaats op maandagavond van 19:30-21:30 uur en de uitvoering is in mei 2018. Spreekt dit jou aan of heb je vragen? Mail dan naar aniquevanderklaauw@welzijnskwartier.nl. Wees er snel bij, want er is maar plek voor maximaal 20 deelnemers.


Subsidie voor 'Godslasterend' SKA-feest niet ingetrokken

Ophef n De gemeente trekt de subsidie voor het Eindejaarsfeest van Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) niet in. Het feest met het thema 'De Eindtijd' mag doorgaan.

Na de aankondiging van het feest ontstond er veel ophef. De SGP vindt het thema en de flyer waarop Vader Tijd staat afgebeeld 'godslasterlijk', 'schokkend' en 'niet acceptabel'. De partij stelde daarom voor om de subsidie in te trekken en het feest tegen te houden.

'Het college oordeelt niet over of dit acceptabel is of niet', antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de SGP. 'De organisatie van het SKA nieuwjaarsfeest is zelf verantwoordelijk voor het organiseren van het feest en het bedenken van een thema. De gemeente heeft geen zeggenschap over de invulling van het feest.'

Burgemeester Cornelis Visser heeft onlangs een gesprek gevoerd met de organisatoren van SKA. De burgemeester heeft SKA toen het advies gegeven om excuses te maken. SKA heeft dat advies opgevolgd. In een open brief schreef de organisatie dat er 'niet de intentie is geweest om iemand te kwetsen'.

Het bestuur heeft daarnaast nog uitleg gegeven over het thema en de afbeelding die daar bij is verschenen. Het thema duidt op het einde van het jaar. Vader Tijd is volgens hen gebaseerd op een trouwe vrijwilliger en niet op Jezus Christus.

SKA organiseert ieder jaar een eindejaarsfeest voor jongeren op het SCUM-terrein en krijgt daarvoor subsidie van de gemeente. Het feest werd in het leven geroepen nadat er in het verleden bij jaarwisselingen veel problemen met jongeren waren. Volgens het college plukt de gemeente nu de vruchten van het feest.

'Sinds het organiseren van het SKA feest hebben zich geen grote noemenswaardige problemen in de openbare ruimte meer voorgedaan. De organisatie van het feest is altijd in staat geweest jongeren aan zich te binden en na 00.00 uur van straat te houden.'


n Leuk boek voor de decembermaand

Surprise n Het jubileum boek over het 100 jarig bestaan van de Marineluchtvaartdienst is een aanrader.

Dit is een foto- herinneringsboek met veel exclusieve (kleuren) foto's van de vliegende vloot en de mensen die daar bij hoorden. Uitgever, Peter Korbee, heeft niet gekozen voor kwantiteit, maar voor fotokwaliteit. Een boek zoals u gewend bent van deze uitgever. Een beperkt aantal van vijftig stuks is nog voorradig. Het boek is verkrijgbaar bij bekende boekwinkels in deze regio of te bestellen per mail: korbee.luchtvaart@ziggo.nl