Rijmelar Rijnsburg en Steekje Los in Museum Genootschap Oud Rijnsburg

Boekje n De Quiltgroep van 'Steekje Los' exposeert vanaf vrijdagavond 24 november in het Museum van het Genootschap Oud Rijnsburg aan de oude Vlietweg 6.

De collectie omvat dit keer de mooiste kerst en winter Quilts vervaardigd door de leden van de Quiltgroep. De expositie is te bewonderen tot en met zaterdag 30 december tijdens de openingsuren van het museum. Tevens wordt vrijdagavond het eerste exemplaar van het boekje 'Rijmelarijnsburg' overhandigd aan de samensteller Rob Heemskerk. Het boekje bevat 32 prachtige oude foto's en leuke gedichten die betrekking hebben op Rijnsburg. Vandaar Rijmen à la Rijnsburg. Meteen zaterdag is het fotoboekje te koop in het museum voor € 9,75.


Ruzanna en Ani mogen voorlopig in Nederland blijven

Spannend n Afgelopen maandag was het de Internationale dag voor de rechten van het kind. Het was ook de dag van een spoedzitting over de uitzetting van Ruzanne, Ani Baghdasaryan en hun ouders.

Na 7 jaar geworteld te zijn in Nederland dreigen zij terug te moeten naar Armenië. Vorige week woensdag werden zij als criminelen door acht man van de Dienst Terugkeer & Vertrek opgepakt en afgevoerd. Momenteel verblijft het gezin in uitzetcentrum Zeist (gezinslocatie Soesterberg).

De rechtszaak vond maandagmiddag plaats om 15.30 uur bij de Rechtbank Den Bosch. Het gezin werd bijgestaan door Defence for Children en een advocaat. Vrienden en klasgenoten van de meisjes waren ook bij de rechtbank aanwezig. Een van hen is Marit Kraijenoord. Samen met haar zus Alize begrijpen ze er helemaal niets van dat dit zomaar kan gebeuren. Marit: 'Twee jaar geleden kwam Ruzanne bij ons op school (Pieter Groen). We werden vriendinnen en ik kwam meer te weten over haar achtergrond. Ik wist dat de kans er was dat ze zou worden meegenomen, maar ik had er niet op gerekend. Toch werd ze woensdagochtend 15 november meegenomen naar het GGV-gebouw in Zeist. Daar zouden ze tot woensdag 22 november 2017 blijven om dan op het vliegtuig terug naar Armenië te worden gezet'.

Marit, Ani en nog veel anderen zijn in actie gekomen. Mét resultaat en goed nieuws. Een paar uur na de zitting kwam het positieve bericht: De voorlopige voorziening is toegekend, wat betekent dat Ruzanne en Ani en hun ouders voorlopig niet worden uitgezet. De eerste stap is nu om ze uit bewaring te krijgen, en daarna kijken hoe verder.

Honderden kinderen zijn al meer dan vijf jaar in Nederland zonder verblijfsvergunning. Uitzetting van deze kinderen is een ernstige schending van de kinderrechten. De petitie is te lezen en te ondertekenen op www.goeieactie.nu.
Zie ook video op
www.allesoverkatwijk.nl.


Oproep van RTV Katwijk

Levenswerk n Het t.v. programma Levenswerk gaat over een persoon die van haar of zijn ( vrijwilligers) werk of op een andere wijze opvalt met hetgeen hij/zij doet.

Binnenkort start de opname met de eerste, reeds lang gepensioneerde huisarts van Valkenburg, Dr. G. van Delft. Deze markante persoonlijkheid zit vol met verhalen die de moeite waard zijn om terug te blikken in de tijd. De redactie van het programma doet een oproep om uw mooie, wellicht vrolijke of andere anekdotes in te zenden. U kunt uw verhalen sturen naar ceeskamer10@gmail.com. Mocht u mensen kennen waarvan u denkt dat zij een hoofdrol verdienen, dan kunt u dat ook doorgeven.