Lezers schrijven

Ingezonden n Beste Uicatcher

Je vroeg je 16 november af of de minder ingrijpende inpassing van de snelbusroute wel het werk is van de inwoners. Je twijfelde omdat de projectleider zei dat 'nieuwe verkeersprognoses, metingen en voortschrijdend inzicht' hadden gezorgd voor wijziging van de plannen.

De projectleider deed ouderwets alsof alleen hij en zijn team deskundig zijn. Hij had beter kunnen zeggen dat de nieuwe inpassingsplannen een moderne mix zijn van de technische inzichten van provincie en gemeente met de inzichten en wensen van de inwoners.

Want die verkeersprognoses heeft Katwijk Smart Village in de discussie ingebracht. Ze waren niet nieuw maar pasten niet in de plannen van de provincie. En de nieuwe plannen voor het Vuurbaakplein en de keerlus bij de Drieplassenweg zijn ook te danken aan de inzet van Katwijk Smart Village. Net als het behoud van de rotondes.

Ja, provincie en college hebben geluisterd. Ja de wereld verandert en Katwijk verandert mee. Denk aan de input van de inwoners in de wijkopknapbeurten en het ontwikkelingskader voor Rijnsburg Noord. En het vrachtwagenverbod voor de Brouwerstraat dat steeds dichterbij komt.

Maar het blijft opletten. Provincie en gemeente hebben nog steeds een 'eindbeeld' voor ogen waarin ze na 2028 de rotondes toch vervangen door kruispunten. Het kan dus zijn dat de inwoners en Katwijk Smart Village ooit weer aan de bak moeten.

Geert Diemer, fractie GemeenteBelangen


1000 Rondjes van Leiden

Schaatsen n Op zondag 17 december wordt in de Schaatshal Leiden voor d achtste maal de '1000 Rondjes van Leiden' geschaatst.

Doel dit jaar is om zoveel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor 'Spieren voor Spieren'. Voor 20.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend, dat ze onbezorgd kunnen sporten. Het streven is ook, dat er een aantal RIJC schaatsers meedoen om individueel of in estafetteverband mee te doen aan dit fantastische spektakel en ook financieel meedragen aan dit bijzondere goede doel, waarvan Sven Kramer de hoofdambassadeur is. Een uitdaging om op te pakken. Inschrijving kan via de website: www.schaatshalleiden.nl of informatie is verkrijgbaar door te mailen naar secreatris@schaatshalleiden.nl.