Hart Voor Katwijk: Blijf parkeeroverlast melden

Ingezonden n Hart Voor Katwijk.

Afgelopen maand heeft het college van B&W antwoord gegeven op de schriftelijke vragen omtrent het parkeergedrag van o.a. kerkbezoekers op zondag. Veel bewoners in Katwijk ervaren hinder van foutparkeerders op zondag.

Omdat er vanuit de gemeente geen controle en handhaving plaatsvindt op zondag, ligt deze taak bij de politie.

Ondanks eerdere maatregelen van het college is het probleem niet verholpen. Afgelopen maand heeft het college maar 1 klacht ontvangen over het fout parkeren op zondag. Dat vinden wij niet vreemd aangezien mensen die eerder een klacht hebben ingediend dit niet wekelijks opnieuw doen. Maar dat betekent niet dat het probleem verholpen is.

Doe opnieuw melding

Om toch de aandacht te krijgen die dit probleem verdiend, zijn er registraties nodig binnen het gemeentesysteem. Hart Voor Katwijk roept bewoners de last ondervinden van foutparkeerders op om de klachten nogmaals te melden. Dit kan via de website van de gemeente.

Mocht u daar niet uit komen dan helpen wij u graag.

Alleen wanneer iedereen opnieuw laat weten dat er nog steeds problemen zijn kunnen wij deze problemen aan de kaak stellen bij het college.

RVV lacht het laatst tegen VTC Woerden

Volleybal n Het domste wat je als sporter kunt doen is denigrerende opmerkingen maken naar je tegenstander. Die komen vaak als een boemerang terug.

Een van de spelers van VTC Woerden is daar inmiddels ook achter. De Woerdense volleyballers startten heel sterk tegen die van RVV, maar de Katwijkers lachten het laatst en tankten flink wat zelfvertrouwen dankzij een knappe 2-3-overwinning.

De Katwijkers werden in de eerste set echter compleet overklast. De grillige servicepass en zeven directe fouten op de eigen service typeerden de set. En kwam de bal al over het net, dan wist Woerden er wel raad mee. Een speler van VTC Woerden vond het nodig om de declassering verbaal in te peperen. Daar waar er onder het net door nog wel eens woorden heen en weer gaan, vroeg hij of RVV niet "enorm moest afzien in de derde divisie" en of het "niveau niet te hoog was". De set werd namelijk met een pijnlijk groot verschil (25-16) verloren.

De start van RVV in de tweede set was beter, maar snel voerde de thuisploeg de druk weer op. RVV liep tot aan het eind van de set achter de feiten aan, tot de achterstand van 22-18. Uiteindelijk verloor RVV de set met 25-20.

Pas in de vierde set behaalde RVV een goed niveau. De servicedruk was erg hoog en had een positief effect op de andere aspecten van het spel. Woerden kon niet onder de druk van RVV uitkomen en offerden de set op. Enkele basisspelers werden naar de kant gehaald om ze rust te gunnen voor de beslissende vijfde set. In de tussentijd trok RVV de vierde set naar zich toe met 18-25.

In de vijfde set serveerde RVV wederom heel sterk en had de zwakke plek in de servicepass van Woerden gevonden. Woerden – met de uitgeruste basisspelers weer in het veld - kwam niet onder de servicedruk uit en grossierde fouten. RVV bleef geconcentreerd en gaf de set, en daarmee de wedstrijd, niet meer uit handen (5-15). Coach Halsema kon tevreden glimlachen en zijn selectie glimlachte mee, zeker met de Woerdense opmerkingen uit de eerste set in het achterhoofd.

Door de overwinning klimt RVV van de 11e naar de 10e plaats, al heeft RVV nog minimaal één wedstrijd tegoed ten opzichte van de concurrentie. Komende zaterdag 18 november om 19:00 uur speelt RVV in de eigen Boorsmazaal tegen Waterlanders uit Nieuwkoop.