Afbeelding
Foto: pr

Dagelijks omgaan met helse pijn

Vervolg n Van voorpagina

Sylvana vertelt verder: 'Ondertussen ben ik ook nog naar een psycholoog geweest waar ik oefeningen kreeg om met de pijn om te gaan.

Na vijf keer zei deze therapeut: 'omdat je aan de pijn denkt, kan ik je niet verder helpen'. Op dit moment ben ik onder behandeling van een neuroloog in Haarlem. De oude scans zijn nog een keer bekeken, waarbij, gelukkig de ziekte MS is uitgesloten. Hoewel ik in het begin van mijn klachten op de ziekte van Lyme ben getest, waar toen niets uit kwam, wordt dit momenteel nog een keer onderzocht.

Sinds drie maanden ben ik onder behandeling van een fysiotherapeut in Warmond die dry needling toepast. Zij maakt gebruik van dunne acupunctuur naalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Dit geeft even verlichting en dan voel ik me weer even 20 jaar'.

Strijd

Sylvana heeft 24 uur pijn in haar knie, en deze trekt ook naar haar voeten. 'Na zoveel jaren wil ik zo graag weten wat ik heb. Ik ben niet gek, maar heb constante pijn. Daar wil ik vanaf en graag een gewoon leven, net als mijn vriendinnen. Met dit artikel hoop ik op begrip, en kan zo ook de afgelopen jaren van mij afschrijven. Maar ik blijf net zo lang doorgaan tot ik weet wat het is, zodat ik de juiste medicatie toegediend kan krijgen'.


Nieuws van Bridgeclub

Oktober n De eerste ronde van zes competitie-avonden van de Rijnsburgse Bridgeclub zit erop.

In de A-lijn eindigden Rina Bijleveld met Gerda van Wincoop op de eerste plaats, gevolgd door Cees de Mooij met Jos Schilder op plaats twee en Jan van Nieuwkoop met Rob Weltak op plaats drie. In de B-lijn eindigden Hennie van Nieuwkoop met Irene Stekelenburg op de eerste plaats, gevolgd door Riet de Mooij met Wilfried de Mooij op plaats twee en Marry Langerak met Ria Stuifzand op plaats drie. De hoogst geplaatsten uit de B-lijn gaan in de tweede ronde in de A-lijn verder. De drie laagst geplaatsten uit de A-lijn spelen verder in de B-lijn. De wedstrijdavonden vinden plaats op dinsdagavond in de Burgt. Er zijn regelmatig invallers nodig.

Bent u een thuis bridger en wilt u een keer meebridgen op onze gezellige drives? Aanmeldingen graag bij secretaris Rina Bijleveld: rinabijleveld@gmail.com - telefoon 071-4022346.


Juf Rienkje 40 jaar op Julianaschool

Vorige week woensdag werd op de Julianaschool gevierd dat juf Rienkje 40 jaar juf is deze school. In een mooi versierde bakfiets, arriveerde ze bij school. Haar man, meester Geert van de Emmaschool, mocht fietsen. Op het plein werden ze toegezongen met een speciaal voor haar gemaakt lied. Daarna kreeg juf Rienkje een paraplu en een knipkaart voor het Julianamuseum. In elke groep lieten de leerlingen iets van hun museum zien. Ook was er koffie met taart en een muzikale theatervoorstelling over Benjamin de beer. De Julianaschool hoopt dat juf Rienkje nog heel lang juf blijft.