Religie en geweld

Leerhuis n Op donderdag 9 november is het al weer de eerste leerhuis bijeenkomst van dit seizoen. Spreker is Sam Janse, emeritus predikant en Bijbelwetenschapper. Het thema is religie en geweld. De opkomst van terroristische groepen die zich beroepen op de islam hebben de reputatie van religie in het algemeen geen goed gedaan. Steeds meer mensen hebben de indruk dat religie een bron van geweld is. Die indruk betreft met name de monotheïstische godsdiensten, het jodendom, het christendom en de islam. Wat is de achtergrond daarvan? Zijn die inderdaad meer vatbaar voor geweld dan andere religies? Sam Janse zal op die vraag ingaan. De leerhuisavond wordt gehouden in het Trefpunt, achter de kerk 'De Goede Herder', Hoofdstraat 35 te Valkenburg. Aanvang 20.00 uur en vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. De toegang is vrij en alle belangstellenden zijn welkom.


Opvoeding en geloof

Ouders n Woensdag 8 november is er een avond over geloofsopvoeding. We kijken hoe kinderen zich ontwikkelen op het gebied van geloofsbeleving en hoe je daar als ouders bij aan kunt sluiten. Wat is belangrijk om hen mee te geven en hoe doe je dat praktisch? Doelgroep: Iedereen met kinderen, kleinkinderen of die met kinderen werkt. Spreker: Imke Wijnhorst, MSc Ontwikkelingspsychologe. De bijeenkomst wordt gehouden in de Voorhof, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. Meer info: www.gezinsfundament.nl


Boeketdienst

Kerk n Zondag 5 november staat de boeketdienst in de Immanuelkerk in het teken van Geestelijke Strijd. Spreker is ds. Pieter van der Ende, dienstleider is Rianne Breedijk. Ook is er Kidsmission. Muzikale medewerking van de Rijnsburgse Praiseband. Aanvang dienst 17.00 uur.