Er waren veel kansen voor Valken '68. | Foto: Saam de Mooij.
Er waren veel kansen voor Valken '68. | Foto: Saam de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Makkelijke overwinning voor Valken '68: 4-0 van TAVV

Voetbal n Een gehavend TAVV, Lars van der Pijl en Youri Looyestein ontbraken, nam het zaterdagmiddag op tegen Valken'68. Het werd een makkelijke 4-0 thuiswinst voor Valken'68 dat zonder de geblesseerden Jaap van der Plas en Marc Langeveld spelen.

Qua kansen had het ook 10-2 kunnen zijn. Om nu te zeggen dat het goed voetbal was is nu ook weer iets teveel van het goede. Valken'68 deed gewoon wat het moest doen, winnen.

In de eerste helft duurde het twintig minuten voordat het dominerende en aanvallende Valken echte kansen wist te creëren. In de 20e minuut brak Sven Boonstoppel op rechts door en forceerde een corner. Slecht wegkoppen van de TAVV verdedigers leidde tot een scrimmage vlak voor het doel waar Robbert van Delft als winnaar uitkwam. Hij werkte attent de 1-0 binnen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de 32e minuut. Nadat eerst Arjan Haasnoot op de paal gekopt had uit een vrijetrap van Timo Schaap was de volgende aanval van Valken TAVV te machtig. Boere stuurde aan de rechterkant Sven Boonstoppel weg. Over de harde lage voorzet werd slim heengestapt door Robbert van Delft, zodat Jaco van der Bent een vrije schietkans kreeg van de rand van de zestien (2-0).

De tweede helft was er eigenlijk één van uitzitten. Uit twee corners van Sven Boonstoppel wist Valken in het laatste gedeelte van de wedstrijd de score verder uit te bouwen tot 4-0. In de 77e minuut ging de corner nog net over de instormende Arjan Haasnoot heen, maar wist Chris de Lange de bal bij de tweede paal wel binnen te werken (3-0) en in de 83e minuut pikte Arjan Haasnoot koppend toch zijn doelpuntje mee.

Zaterdag 4 november 2017 speelt Valken'68 1 uit tegen Nieuwkoop, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.