Cagri Kodalak en Halman vieren een feestje. | Foto: Hans Heemskerk.
Cagri Kodalak en Halman vieren een feestje. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Hard werken en een beetje geluk leveren drie punten op

n 1-2 tegen Kozakken Boys * drie overwinningen op rij

Voetbal n Was de overwinning na de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg al reden voor euforie, afgelopen zaterdag was het niet anders. In Werkendam werd Kozakken Boys aan de zegekar gebonden.

Natuurlijk had Rijnsburgse Boys tegen de rood-witten het nodige geluk. Doelman Richard van Nieuwkoop had zelfs twee engeltjes op de lat, maar als de ploeg ´het koppie´ erbij houdt en hard blijft werken, dan lijkt Rijnsburgse Boys dit seizoen moeilijk te kloppen.

Mulders borduurde in de beginopstelling enigszins door op de basis van een week eerder. Alleen de in Hardenberg geblesseerd uitgevallen Jordy Strooker bleef aan de kant. Zijn prima vervanger was Niek Ossevoort. Opvallend was ook het doorschuiven een linie naar voren van Masies Artien. Carlos Opoku stond weer op zijn vertrouwde plek centraal achterin. Artien groeide uit tot een van de beste spelers aan Rijnsburgse kant, als opruimer in optima forma.

Kozakken Boys had eerder die week een pittige bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle gespeeld. Natuurlijk geen excuus, al leek Rijnsburgse Boys in de slotfase toch wat fitter dan de Werkendammers. Deze moesten trouwens meteen aan de bak, want Rijnsburgse Boys kwam op een heerlijke 0-1 voorsprong. Na twaalf minuten was het Joël Tillema (weer hij) die de voorzet op maat van Roderick Gielisse keurig achter doelman Arends kopte. In de strijd die toen volgde ging Kozakken Boys op zoek naar de gelijkmaker. Met de klasse van de aanvallers El Azzouti, Ignacio en Monteiro moest dit in een thuiswedstrijd beslist lukken en de ruststand van 1-1 was dan ook geen verrassing. El Azzouti scoorde op aangeven van Ignacio.

De tweede helft was het aankijken meer dan waard, al moet gezegd worden dat de Kozakken de beste kansen kregen. Paal en lat zorgden ervoor dat de Uien (spelers en talrijke supporters) steeds opgelucht adem konden halen. De opluchting maakte twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd plaats voor euforie. In een werkelijk subliem opgezette aanval door Halman en Tillema gooide laatstgenoemde de bal nog maar eens voor het doel. Giovially Serbony raakte de bal wel, maar niet richting het doel. De bal kwam wel voor de voeten van Jeffrey Jongeneelen. Alle frustratie, van het nog niet gescoord hebben dit seizoen, legde hij in een verwoestend schot. De bal verdween keihard in de touwen, Rijnsburgse Boys scoorde weer drie punten in een zware uitwedstrijd.

De komende twee weken twee thuiswedstrijden. Een eerste kennismaking in competitieverband met twee Amsterdamse clubs. Eerst a.s. zaterdag De Dijk en op 11 november is de inhaalwedstrijd tegen A.F.C.