Prima overwinning Rijnsburgse Boys in Hardenberg

Voetbal n Na zes jaar een busreis in mineur, waren de 188 kilometers terug naar Rijnsburg voor de spelers van Rijnsburgse Boys eindelijk een stuk prettiger.

Met een fraaie 2-3 overwinning en drie punten ´in de tas´ zal de stemming ongetwijfeld uitstekend zijn geweest gedurende de terugreis. Voor de meegereisde supporters was dit zeker het geval.

Voor alle punten die in het verdere verloop van deze competitie nog in uitwedstrijden worden gehaald, hoeft niet zolang meer worden gereisd. Maar het moet gezegd worden: de thuisblijvers hebben zaterdag ongelijk gekregen. In een zeker niet heel goede wedstrijd slaagden de mannen van Pieter Mulders er in HHC Hardenberg over de knie te leggen. Dit gebeurde met Donny van Ooijen in de basis. Hij maakte een week eerder een prima invalbeurt en Mulders beloonde dit met een plek in zijn startopstelling. De van Katwijk overgekomen voorhoedespeler beschaamde het vertrouwen niet. Na vijf minuten had hij de 0-1 al kunnen binnentikken. Daarna zat de schrik er bij Rijnsburg in toen Maikey Parami een wonderlijke terugspeelbal op doelman Richard van Nieuwkoop gaf. Deze was hier niet op voorbereid, maar zag de bal gelukkig net naast zijn doel verdwijnen. Een schot van Hardenberger Van Benthem was even later een prooi voor de Rijnsburgse doelman die een prima wedstrijd keepte.

Schermutselingen genoeg gedurende de eerste tien minuten. Tijd voor een doelpunt. Een prima aanval opgezet door Jongeneelen die Parami in de gelegenheid stelde een voorzet af te leveren op Tillema. De topscorer tekende met een fraai hakje alweer voor zijn zesde treffer van dit seizoen.

Na wat kansjes over en weer stond Rijnsburgse Boys na een half uur spelen plots met 2-1 achter. Het doelpunt van Metaj was er een zonder protesten, maar de goal van Manuhutu bracht alles wat Rijnsburgse Boys was in vuur en vlam. De doelpuntenmaker zou Van Ooijen in zijn opmars naar het doel tegen de grond hebben gewerkt.