Robert van Delft in actie. | Foto: S. de Mooij.
Robert van Delft in actie. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Valken'68 weet muur weer niet te slechten: 2-0 verlies tegen RCL

Voetbal n Het werd een week van tegenvallers voor Valken'68 1. Afgelopen donderdag haakte Niels Hogewoning tijdens de training al af voor de wedstrijd tegen RCL. Tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen RCL werd duidelijk dat ook Jaap van der Plas niet kon spelen.

Niet dat Valken afhankelijk is van alleen deze twee spelers, Stephan de Mooij verving Jaap van der Plas prima, maar de speelwijze werd door het ontbreken van deze twee spelers ook aangepast. Het wedstrijdverloop en het resultaat had iets weg van de verloren uitwedstrijd tegen UVS. Het Valkenbalbezit in de wedstrijd tegen RCL was nog veel hoger dan in de wedstrijd tegen UVS, misschien wel 75 a 80%. De kansen die de tegenstander kreeg waren er twee. Het resultaat een 2-0 overwinning voor RCL.

Het dominante spel van Valken hield op bij de zestien van de tegenstander. Valken was niet in staat om een gaatje te vinden in de hechte RCL defensie. Schoten uit de tweede lijn werden niet of nauwelijks gelost. De paar kansen die Valken verschafte kwam voornamelijk op conto van laatste man Matthijs de Mooij die in de tweede helft met een 1-0 achterstand veelvuldig voorin verscheen.

In de eerste helft kwam Valken'68 in de 10e minuut op een 1-0 achterstand door slechte communicatie, controlerend middenvelder Stefan van der Plas begon met storen zonder dat zijn teamgenoten daaraan meededen. Michael Schouten stuurde op het middenveld Melvin van Gent de diepte in, die de bal perfect aflegde op Isi Adima die simpel de bal kon binnenschuiven. Valken kreeg vlak daarna een goede kans om op 1-1 te komen. De voorzet van rechts van Mark van der Plas kon niet worden verzilverd door de koppende Robert van Delft. Dit was één van de weinige echte kansen die het dominerende Valken de eerste helft kreeg. Rust 1-0

In de tweede helft creëerde Valken slechts een drietal kansen om te scoren. Laatste man Matthijs de Mooij werd twee keer in de zestien in stelling gebracht door Robber van Delft. Beide keren was de bal tussen de palen maar kon deze worden gekeerd door RCL keeper Andrew Bontje. De derde grote kans was een steekbal van Matthijs de Mooij op de op de penaltystip vrijstaande Jaco van der Bent. Deze had schijnbaar de bal niet verwacht en liet hem rustig langs hem heen rollen. In de laatste minuten van de wedstrijd was een opportunistische peer naar voren voldoende om invaller Tommy Sinteur met een beauty van een afstandsschot van de punt van de zestien de 2-0 te laten scoren.

De manier waarop Valken (deze middag) tegen een defensief ingestelde tegenstander probeerde te spelen met te weinig diepgang, te weinig creativiteit en bijna geen schoten uit de tweede lijn zal snel moeten veranderen wil Valken'68 meedoen om de titel.

Zaterdag 28 oktober 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen TAVV, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.