De muntenactie van de Hoftuin leverde voor de RIJC 232 euro op. | Foto: pr.
De muntenactie van de Hoftuin leverde voor de RIJC 232 euro op. | Foto: pr. Foto: pr

RIJC actief op diverse fronten

Muntenactie n De RIJC timmert aan de weg zoals o.a. deelname aan de schaatsclinics voor scholieren, crowdfundcampagne, de afgelopen muntenactie en de acties voor de nieuwe ijshal.

De RIJC deed afgelopen weken mee aan de muntenclubactie van de Hoftuin. Afgelopen zaterdagochtend raapten de RIJC-jeugdleden Tjitze, Nikita, Quinty, Sivie, Stefan en gastlid Ryan de laatste munten op, zodat de RIJC op 464 munten kwam. Zij ontvingen o.l.v. trainer Henk de Mooy een cheque van 232 euro. Korfbalvereniging Madjoe verzamelden de meeste munten en ging er met de hoofdprijs vandoor. Afgelopen donderdag was trainer Jan Pieter Tensen bij een informatieavond in het gemeentehuis, die door Coop Katwijk en de SponsorKoning werd georganiseerd. Er zal een lokaal crowdfund platform geopend worden, waarbij er gedoneerd kan worden voor een bepaalde wens van meerdere sportverenigingen.

Op 6, 9, 27, 28 en 29 november zullen RIJC trainers medewerking verlenen aan de schaatsclinics voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen op de Leidse IJsbaan.
Het geheel wordt georganiseerd door Welzijnskwartier en is pure promotie voor het schaatsen. Afgelopen dinsdag is er een bijeenkomst geweest voor de raadsleden uit alle gemeenten uit de regio om kennis te nemen van de plannen voor een nieuwe Schaatshal voor Leiden en regio. Hierbij was de RIJC uiteraard ook aanwezig. Binnenkort wordt er een promotiefilmpje gemaakt om de noodzaak van een 333 meter wedstrijdbaan aan te tonen.