Opnieuw vijf maal goud voor DSV|verzorgd leven

Zorg n Een week lang is DSV|verzorgd leven grondig onderzocht door het onafhankelijke kwaliteitsinstituut Perspekt. Het resultaat mag er wezen: opnieuw GOUD voor alle locaties.

Afgelopen maandag was de uitreiking van de vijfgouden PREZO keurmerken aan directeur-bestuurder Gerard Herbrink.

Werken in de zorg is werken met mensen. Dat vereist veel persoonlijke aandacht, professionaliteit en zorgvuldigheid. Omdat het belangrijk is dat daaraan zorg wordt besteed, werd DSV grondig onder de loep genomen. Ook dit jaar bezochten verschillende auditoren van kwaliteitsinstituut Perspekt alle locaties. Zij toetsen de kwaliteit van zorg voor onze cliënten in de gehele organisatie, van uitvoering tot administratie. Ze gaan met verschillende medewerkers en bewoners in gesprek en testen de vaardigheden en professionaliteit van het personeel. Voldoet alles aan de hoge kwaliteitsnormen van het instituut, dan kan er een PREZO keurmerk worden uitgereikt.

Goud

Perspekt verleent het PREZOkeurmerk in de zorg aan onder andere instellingen voor verpleging en verzorging. Door middel van audits beoordeelt Perspekt of een organisatie het gouden, zillveren of geen PREZOkeurmerk krijgt. Als het resultaat zeer goed uitpakt wordt een organisatie beloond met het 'gouden' PREZOkeurmerk van Stichting Perspekt. In 2014 ontving DSV al vijf gouden keurmerken voor alle locaties. Het keurmerk bleef drie jaar geldig, waarbij er elk jaar een tussentijdse toetsing plaatsvond. Dit jaar volgde er weer een zeer uitgebreide audit, waarna werd bekeken of DSV opnieuw voor een keurmerk in aanmerking zou komen.

Betrokkenheid

Juist in deze afgelopen jaren, waarin de ouderenzorg landelijk te maken kreeg met hoge druk door wetswijzigingen en bezuinigingen is het een extra uitdaging om aan alle hoge kwaliteitsnormen te kunnen blijven voldoen. Het is ook nu weer gelukt om de hoge kwaliteitsstandaard te behouden en dit leidt bij de zorgorganisatie tot dankbaarheid. Directeur-bestuurder Gerard Herbrink van DSV: 'Liefdevolle en hoogwaardige ouderenzorg is ons doel, altijd. Hiervoor zetten we ons allemaal elke dag weer in. Alleen door de grote betrokkenheid inzet van al onze medewerkers hebben wij dit resultaat kunnen bereiken en kunnen we aantonen dat we voldoen aan de eisen die het keurmerk aan onze organisatie en ons werk stelt.'


Gratis taxatie in Katwijks Museum

Kunst n Zaterdag 28 oktober, van 11.00 - 14.00 uur organiseert het Katwijks Museum een taxatiedag.

Dit in samenwerking met Pieter Jorissen, registertaxateur 'Kunst en Antiek algemeen' en directeur van 'A. Mak Kunst en Antiek sinds 1839 B.V.' Tevens is hij als Specialist Schilderkunst 19e en 20e eeuw verbonden aan het AVRO-programma 'Kunst en Kitsch'.

Hoeveel is het waard en waar komt het vandaan? Zomaar wat vragen die passen bij een taxatiedag. Wie wil weten wat een schilderij, een sieraad of een ander kunstwerk (met uitzondering van munten, penningen, postzegels en onderscheidingen) waard is, kan het voorwerp gratis laten taxeren. Meubelstukken en grote objecten kunnen bij voorkeur getoond worden met een foto.

Per persoon kan er één object per persoon aangeboden worden, zodat iedereen binnen de beschikbare tijd aan bod kan komen. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een volgnummer.