Afbeelding

Valken'68 walst over Voorschoten'97 heen

Winst n Voorschoten'97 was in het verleden altijd een lastige tegenstander voor Valken'68. Valken wist er bijna nooit te winnen. Trainer Arie van Duijn bleef deze middag zijn nieuwe concept trouw.

Alleen Chris de lange nam de plaats van Danny Boere in als rechtsback en Timo Schaap startte in de basis in plaats van Jaco van der Bent als linksbuiten. Vijf minuten leek het een echte wedstrijd te worden, Voorschoten'97 meer op de helft van Valken dan op de eigen helft. Schijn bedriegt. Een tien minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Een wat gemakkelijk gegeven vrije trap op rechts van Marc Langeveld werd in de 8e minuut ingekopt door Chris de Lange (0-1). Vlak daarna dacht ieder een penalty te zien toen Robbert van Delft in de 16 van achteren tegen de grond werd geduwd. Hij kreeg hem niet. Maar een vijftal minuten later kreeg hij hem wel toen hij in de zestien neerging in een duel met Yannick Lampo. Keeper Stefan van der Niet zat er nog met zijn vingers aan maar de penalty werd door Robbert benut (0-2). Nog geen minuut later was het bijna 0-3 toen Timo Schaap op een steekpass van Matthijs de Mooij vrij voor de keeper van Voorschoten'97 verscheen. Dezelfde keeper ging in de 31e minuut ruim buiten de 16 in de fout nadat hij de doorgebroken Timo Schaap, weggestuurd van eigen helft door Marc Langeveld, vloerde. Rood voor keeper Stefan van der Niet. Na wat kleine kansjes (Arjan Haasnoot) werd in de 38e minuut Jaap van der Plas na een solo in het strafschopgebied gevloerd. Opnieuw een penalty, Robbert van Delft mist, maar weet uit de daarop volgende aanval, voorzet van links van Jaap van der Plas, met een kopbal de keeper wel te verschalken (0-3). Voor rust werd het zelfs nog 0-4.

Na rust leek Valken nog wel te willen gaan voor een hoge score. In de 56e minuut kopte Mark van der Plas zijn tweede binnen waarbij de doelman van Voorschoten er niet goed uitzag. Valken ging daarna teveel freewheelen om echt een monsterscore op het bord te zetten. Het leek meer een trainingspartijtje dan een serieus potje. Er was weliswaar de fraaie knal van Jaco van der Bent die op de kruising uiteenspatte maar Voorschoten'97 mocht zelfs nog scoren. Een doelpunt van Peer van Paasen, onhoudbaar voor keeper Erwin van der Nagel. Eén van de fraaiste aanvallen van de middag werd opgezet door Jaco van der Bent. Vanaf eigen helft stuurde hij Timo Schaap op snelheid de diepte in. Deze behield het overzicht en schoof op het moment suprême de bal keurig af op de meegelopen Matthias van Beelen, die hiermee zijn eerste competitietreffer in Valken'68 1 wist te maken (1-6).

Zaterdag 21 oktober 2017 speelt Valken'68 1 uit tegen RCL, aanvang wedstrijd 14:30 uur. | Foto: S. de Mooij.