Man van de wedstrijd Jordy Strooker tijdens RBB-Jong Sparta. | Foto Hans Heemskerk Foto: Hans Heemskerk

Rijnsburgse Boys tankt zelfvertrouwen

n Keurige 3-1 winst op Jong Sparta

Punten n Na de deceptie van een week eerder, een 5-0 nederlaag tegen Katwijk, werd het voor Rijnsburgse Boys weer tijd voor het tanken van zelfvertrouwen en drie punten. Beiden zijn gelukt in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta.

Het scoren van drie punten was alweer enige tijd geleden. De winst in augustus op Middelmors tegen Barendrecht leek eeuwen gelden. Zeker als je weet dat we inmiddels halverwege oktober zijn beland. Een verliespartij zou de Uien wel heel erg onderin de kelder van de tweede divisie doen belanden. Opgeluchte gezichten derhalve rond de klok van kwart over vijf. Een uur eerder stonden deze echter nog somber gezien de 0-1 achterstand die op het scorebord te zien was.

Een verrassende ruststand van een wedstrijd die voorafgegaan werd door een indrukwekkende minuut stilte. Maar liefst drie personen die allen, de een meer de ander wat minder, iets voor Rijnsburgse Boys hebben betekend. Luuk Olivier, jeugdvoorzitter, organisator, hij heeft veel voor de club gedaan. Dit geldt ook voor Hans Roem. Hij was een bekend speler van Rijnsburgse Boys 1. Ook was hij als scheidrechter actief. De minuut stilte was ook voor oud Rijnsburger Eberhard van der Laan. Voor hem hing de vlag half stok, zoals dat in heel Nederland het geval was. Van der Laan maakte ook ooit zijn minuten in Rijnsburgse Boys 1.

De beginfase van de wedstrijd die hierna volgde was beslist het aankijken waard. Rbb creëerde kansen. Het was alleen jammer dat de ´voorwaartsen´ van Rijnsburg hun vizier nog (steeds) niet op scherp hebben staan. Prima kansen waren aan Jongeneelen, Serbony en Parami niet besteed. Het gevolg was dat het spel van de boys, zeker na de verrassende goal van de zeventienjarige Dervisoglo, naar een bedenkelijk peil zakte. Waar Rijnsburgse Boys een stevige voorsprong verdiend had na 45 minuten, was de 0-1 een deceptie. Het moest anders vond ook trainer Pieter Mulders. Hij slachtofferde Giovially Serbony, voor Donny van Oijen. Deze zorgde voor meer agressie in het Rijnsburgse spel en het wachten was op de gelijkmaker. Dit lukte de Uien, richting de harde kern spelend, tot op zekere hoogte. Zij hadden wel wat hulp van Jong Sparta nodig. Allereerst was er doelman Bryan Janssen die de bal op de rand van het zestienmetergebied een wilde trap gaf. De bal die plots voor de voeten van Tillema plofte werd door hem omgezet in een fraaie lob die precies onder de lat verdween. In de 73e minuut werkte Jelle Klap mee door een voorzet van Van Oijen in eigen doel te tikken. Invaller Jayson Halman zorgde voor het slotakkoord en 3-1. Zaterdag de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg.