Met opbrengst van de Haringtocht is o.a. dit kippenverblijf gerealiseerd. | Foto: pr.
Met opbrengst van de Haringtocht is o.a. dit kippenverblijf gerealiseerd. | Foto: pr. Foto: pr

Ronde Tafel Katwijk Noordwijk sponsort kippenverblijf

Valkenburg n Hij is al een paar weken te bewonderen, maar nu zijn ook de eerste bewoners te zien: het nieuwe kippenverblijf in Dierenweide Duyfrak in Valkenburg. De realisatie van de huisvesting van de kippen is mogelijk gemaakt door Ronde Tafel Katwijk – Noordwijk.

Stichting Dierenweide Duyfrak is een initiatief van Valkenburger Henny Star, die een braakliggend weiland heeft omgevormd tot dierenweide. Nadat hij gestopt is met werken, kreeg hij het idee om op deze plaats een dierenweide te beginnen, waar kinderen de dieren kunnen aanraken en knuffelen. Henny Star: 'De laatste jaren zijn er in het Duyfrak veel jonge gezinnen komen wonen en kregen we te maken met oppassende grootouders mannen die hun pappa dagen invulden en jonge moeders met hun kinderen.' In de dierenweide lopen inmiddels geitjes, schapen en paarden. Alleen de kippen ontbraken nog.

Donatie

Ronde Tafel Katwijk Noordwijk heeft er met een donatie van €1500 voor gezorgd dat er een fraai kippenverblijf gerealiseerd kon worden.

Ronde Tafel Katwijk – Noordwijk is een van de 150 tafels in Nederland. De Ronde Tafel is een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, en door kennisuitwisseling bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden.

Belangrijk doel van de club voor mannen tussen de ca. 25 en 40 jaar is service. Want naast (internationale) vriendschap en persoonlijke ontplooiing is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk.

Initiatieven

Bas van der Meij: 'We organiseren gedurende het jaar verschillende fundraising evenementen, waaronder de Haringtocht. Met de opbrengst daarvan zijn we in de mogelijkheid om goede doelen te ondersteunen.'

Joeri van den Hoek: 'We vinden het leuk en belangrijk dat we lokale initiatieven voor het goede doel kunnen ondersteunen. De dierenweide vervult in Valkenburg een mooie maatschappelijke functie en we zien dat steeds meer gezinnen de weide weten te vinden.'

In samenwerking met het Welzijnskwartier organiseerde de Ronde Tafel een feestelijke afsluiter van de Week tegen Eenzaamheid, eind september. Drieënzeventig mensen werden in het zonnetje gezet tijdens een 'fijne dag uit'. Deze dag bestond uit een boottocht over e Kaag en een heerlijk drie-gangen diner bij Spijs & Wijn. 'Het is heel leuk om op deze manier iets voor je medemens te doen', aldus Bas en Joeri namens de andere tafellaars.