Experiment Valken '68 half geslaagd

Voetbal n De verloren wedstrijd tegen UVS vorig week was de aanleiding voor trainer Arie van Duijn om zijn opstelling bij te stellen.

Dit keer posteerde hij Jaap van der Plas als hangende rechtsbuiten ten koste van Timo Schaap. Niels Hogewoning nam Jaap's plaats als aanvallend middenvelder over.

Valken begon met de juiste instelling, agressief hoog druk zettend, aan de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk dat de eerste twee wedstrijden met ruime cijfers had verloren. Het leidde tot een aantal corners. Maar het eerste echte gevaar kwam van CVC Reeuwijk. Aanvoerder Norbert van Keulen stond in de 14e minuut zo vrij als een vogeltje in de Valken zestien bij een voorzet van links. In plaats van hem direct op doel te schieten besloot hij tot aannemen en pas daarna te vuren. Het schot schampte de buitenkant van de paal. Na nog een corner van Valken was er een kans voor Robbert van Delft en een schot van Jaco van der Bent dat via de onderkant van de lat weer het veld in kwam. Een dood spelmoment, een corner van Marc Langeveld, in de 29e minuut leidde tot de verdiende 1-0 voorsprong. Arjan Haasnoot kopte de bal onberispelijk hard in. Een tien minuten later was het 2-0. Jaap van der Plas op rechts wist Robbert van Delft in de zestien te bereiken, Deze legde de bal kort terug op Marc Langeveld die daaruit de 2-0 scoorde. Na deze eerste helft had je de gedachte dat het wel 4 of 5-0 zou worden.

Na rust ging eigenlijk alles verkeerd. Verkeerde passes, balletjes te kort, onbegrepen steekballetjes, een scheidsrechter die twee keer geen penalty gaf waarvan hij er één zeker had moeten geven (Robbert werd van achteren onderuit geschopt), een Marc Langeveld die een 100% kans miste op aangeven van Niels Hogewoning. Als je dit experiment zou moeten beoordelen, dan moet je vaststellen dat er geen kansen door het midden zijn gecreëerd. Het eerste doelpunt viel uit een corner, het tweede doelpunt en een paar grotere kansen via de vleugel. Terwijl het de tweede helft organisatorisch niet klopte want er was geen vaste rechtsbuiten meer te bekennen. Experiment dus hooguit half geslaagd.

Zaterdag 14 oktober 2017 speelt Valken'68 1 uit tegen Voorschoten'97, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.