Afspraak met Senioren makelaar

Duo n Heeft u als oudere in Katwijk vragen over wonen, verhuizen of huren? De afgelopen tijd krijgt het Team Sociale Ondersteuning steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet.

Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor een aantal ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen.

De sociaal werkers van Team Sociale Ondersteuning hebben regelmatig duo spreekuren samen met de seniorenmakelaar van Dunavie, om vragen van ouderen met hun kinderen/mantelzorgers over wonen te beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om eventueel direct te kunnen inschrijven bij Woningnet. Mensen die zich willen inschrijven moeten wel een email adres (ter beschikking) hebben. Dat mag dus ook het mailadres van een zoon/dochter of mantelzorger zijn. Ook een legitimatie bewijs met Burgerservicenummer is dan nodig.

Er is weer een gezamenlijk spreekuur op woensdag 18 oktober 2017 tussen 10 en 12 uur in de huiskamer van het Team Sociale Ondersteuning in de Burgt, Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg.


Welzijns vrijwilliger

Training n Dit najaar start het Welzijnskwartier met de (kosteloze) training Welzijnsvrijwilliger. Een training voor iedereen die zich wil oriënteren op vrijwilligerswerk in de zorg of sociale sector. De kans om te ontdekken of dit werk bij u past.

Tijdens training krijgt u inzicht in uw talenten en wat voor soort vrijwilligerswerk in de zorg goed bij u past. Daarnaast is er tijdens de training aandacht voor respectvol handelen, de positie van cliënten en mantelzorgers, normen & waarden en hoe u als vrijwilliger goed op uw grenzen kunt passen.

Tijdens de training maakt u kennis met verschillende vrijwilligersorganisaties en het werk dat zij doen. U kunt bijvoorbeeld maatje worden en samen met een cliënt fietsen of winkelen. Maar u kunt ook meehelpen met groepsactiviteiten of mensen thuis bezoeken. De training bestaat uit 2 bijeenkomsten. Data voor de training zijn: woensdag 25 oktober en woensdag 1 november van 19.00 uur tot 21.30 uur, locatie Tripodia, Hoornesplein 155 te Katwijk. Meedoen aan de training is kosteloos. Informatie vragen of opgeven voor de training kan bij Asli Filiz, 071-4033323, email aslifiliz@welzijnskwartier.nl of rechtstreeks via de website https://welzijnskwartier.nl/activiteit/2175/11/Training-welzijnsvrijwilliger/


Grip op de Knip

Hulp n Grip op de Knip Katwijk is een stichting die inwoners van de gemeente Katwijk hulp biedt bij financiële problemen of schulden. www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06-22062590.