Het Familie Ichthus koor. | Foto: pr.
Het Familie Ichthus koor. | Foto: pr. Foto: pr

Ensembles in Concert

n Familiekoor Ichthus en Vocalgroup At Once

Bijzonder n Op vrijdag 27 oktober a.s. wordt er in de Immanuëlkerk te Rijnsburg een bijzonder concert gehouden.Vocalgroup At Once, bestaande uit de drie Urkers Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn, treedt samen op met het Katwijkse familiekoor Ichthus, dit met medewerking van de bekende pianist/organist Martin Zonnenberg aan de vleugel en Mariëlle Schippers op de dwarsfluit.

Familiekoor Ichthus is een uniek koor in Nederland. Het koor is opgericht op initiatief van Jan en Anneke Klok. Hun kinderen en schoonkinderen waren direct enthousiast voor dit idee.

Met een gezin van elf kinderen heb je dan al vlug een klein koortje. De zus van Anneke, Jacomine met haar twee dochters zingen ook mee in het koor. Zo is het koor gegroeid tot 18 leden welke iedere twee weken repeteren in de Ichthuskerk van Katwijk.

Eén familie, Twee gezinnen, en hetzelfde doel. Zingen tot Gods eer! Het is iedere keer weer uniek om dit met elkaar te mogen delen. Vol enthousiasme zet de familie zich daarom onder leiding van hun eigen dirigent Jan Verhoef in, bij ieder concert. Jan Verhoef, kritisch op het juiste moment draagt zorg voor de ontwikkeling en de verhoging van de kwaliteit van het koor.

De drie muzikale vrienden van At Once groeiden samen op op Urk en raakten als solist, muzikant of dirigent al vroeg betrokken bij diverse koren. Inmiddels hebben ze alle drie een volle agenda als solo-zanger, dirigent, producer of muzikant. Met At Once werd een oude muzikale droom werkelijkheid:'We wilden al heel lang samen muziek gaan maken, om zo onze stemmen en muzikale talenten te bundelen tot één geluid. We kunnen niet wachten om het Nederlandse publiek te laten kennismaken met onze driestemmige liederen met een inhoud waar we alle drie achter staan', vertellen de mannen.

Aanvang concert 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Toegang € 10,00.


n Meditatief concert in Soefitempel

Muziek n Zondagmiddag 29 oktober is er een mditatief concert in de Soefitempel, aanvang 15.30 uur.

Dan zullen Lenneke van Staalen (Indiase viool) en Heiko Dijker (tabla-percussie) meditatieve Indiase klassieke muziek vertolken in de Soefitempel Murad Hassil aan de Zuidduinseweg 5 in Katwijk aan Zee.

Beide professionele musici hebben al vele concerten in India en in Nederland gegeven en grote Indiase musici begeleid. Zij vormen samen een ijzersterk duo. De raga is een muzikaal thema, gebaseerd op een Indiase toonladder. Een raga is de basis voor de melodische improvisaties van de musici.

Aanmelden tevoren wordt op prijs gesteld. Dit kan via beheer@soefitempel.nl. Entree: € 15. Graag contant betalen.