Publieksprijs

Bloemist n De Rijnsburgse Calissa de Mare, werkzaam bij Greenhouse in Noordwijkerhout, heeft onlangs tijdens de voorronde van de VBW Flowercup in Naaldwijk de publieksprijs ontvangen voor haar plantaardige arrangement. De eerste zes van de Flowercup plaatsten zich voor de finale, helaas hoorde zij hier niet bij. Ze maakt echter nog kans op deelname aan de finale via een wildcard. Na 23 oktober hoort Calissa of zij de gelukkige is die mee mag dingen naar de Flowercup 2017.


Dodelijk ongeval

Valkenburg n Bij werkzaamheden op voormalig Vliegkamp Valkenburg is vorige week woensdagochtend een man overleden. Volgens de politie heeft er een dodelijk ongeval plaats gevonden met een rupsvoertuig. Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Rond 11.00 uur kwam de melding binnen, waarna brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Het slachtoffer heeft het ongeval ondanks de inzet van de hulpdiensten niet overleefd. Het is niet de eerste keer dat tijdens werkzaamheden op het voormalige vliegkamp een persoon is overleden. In maart 2014 is tijdens werkzaamheden aan de elektriciteit een monteur overleden. De werkzaamheden die toen werden uitgevoerd waren voor de NSS- top.


Mimiek's Theater

Start n Het theaterseizoen 2017-2018 start voor toneelvereniging Mimiek's Theater in het laatste weekend van oktober. Het stuk 'Lijnbrekers', een komisch fantasiespel door de jeugdgroep, staat dan geprogrammeerd.

De toneelvereniging kent een grote jeugdafdeling. Vanaf 10 jaar kunnen kinderen er terecht. Vanuit de JeugdSpelGroep kunnen ze op hun 13e doorstromen naar de jeugdgroep. Vanaf 16 jaar komen ze bij de jongerengroep om vervolgens uiteindelijk bij één van de volwassenengroepen te gaan spelen.

De ene avond liggen Alicia en Esmé nog vredig in bed, de andere dag worden ze achtervolgd door een heethoofdige koningin. Toen de merkwaardige professor August de zusjes ontvoerde, had hij niet kunnen voorzien dat zijn experiment zó uit de hand zou lopen. Waarom hij de meisjes in boeken laat duiken en waar hij al die spullen voor nodig heeft is echter een raadsel. Alicia en Esmé moeten echter alle verhaallijnen doorbreken voordat ze weer veilig naar huis kunnen terugkeren.

'Lijnbrekers' is te zien op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober in de theaterzaal van het Dorpshuis Valkenburg. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop bij de Brasserie van het Dorpshuis Valkenburg en Pandora Feest & Funshop. Via www.mimiekstheater.nl kunnen de kaarten ook online gekocht worden.