Jhon Koopman, illustratrice Liz Meester, Sandra Balk en Gerben Ravensbergen. | Foto: pr.
Jhon Koopman, illustratrice Liz Meester, Sandra Balk en Gerben Ravensbergen. | Foto: pr. Foto:

Eerste bloemenboekje voor kinderen: 'Lili wil bloeien'

Aandacht n 'We hadden niet kunnen hopen op zo'n succes. In de aanloop naar de lancering van het kinderboek hebben we er alles aan gedaan om deze dag te laten slagen. Achteraf kunnen we volmondig zeggen: Ja, dat is gelukt', aldus Gerben Ravensbergen en Jhon Koopman.

Op de prachtige evenementenlocatie Strandplaats Nederzandt in Noordwijk werd op de eerste zondag van oktober, Grootouderdag gehouden. Er waren vele activiteiten voor jongen oud georganiseerd: van schminken, familie fotoshoot, springkussen, kleurplaatwedstrijd, spelletjes tot bloemstukjes maken voor de grootouders. Ook waren er diverse optredens van een Shantykoor. En er was zelfs een heuse boekpresentatie.

Sanne Boswinkel, achorwoman bij RTLZ, lanceerde het eerste bloemenboekje voor kinderen: "Lili wil bloeien". Enthousiast en op eigen wijze las ze het boekje voor onder toeziend oog van illustratrice Liz Meester en de schrijvers Gerben Ravensbergen en Jhon Koopman. De kinderen, die ook bij het verhaal betrokken werden, vonden het prachtig . En niet alleen zij. Ook de meegekomen ouders en grootouders konden hun glimlach niet onderdrukken. 'Lili wil bloeien' is namelijk niet alleen voor kinderen, het is een kleurrijk familieboek. Na afloop was er ook de mogelijkheid om een eigen exemplaar te laten signeren door Liz, Gerben en Jhon. En daar werd door menigeen gretig gebruik van gemaakt.

Grootouderdag is een initiatief uit Italiƫ (Festa dei Nonni) en is naar Nederland gebracht door Charles Lansdorp en zijn vrouw Tanja Kok. In Noordwijk was Sandra Balk van Creatizz Promotie Sierteelt de drijvende kracht achter het festijn.

Het project is onderdeel van Florint, de FeliniFoundation en de VGB met een brede ondersteuning vanuit de sierteeltsector, waaronder dit jaar ook Bloemenbureau Holland.

Jhon Koopman, illustratrice Liz Meester, Sandra Balk en Gerben Ravensbergen.