De schaatstraining op de ijsbaan in Leiden is weer begonnen. | Foto: J. Klok
De schaatstraining op de ijsbaan in Leiden is weer begonnen. | Foto: J. Klok Foto: J. Klok

Recreatieschaatsen bij RIJC

Schaatsen n Onlangs startte de eerste schaatstraining van de RIJC.

De recreanten trainen een uur in de IJshal van Leiden. Na de warming up waren alle 30 recreanten klaar om te gaan schaatsen. De snelle rondjesrijders krijgen training van Thomas de Mooy. De middengroep komt bij Henk de Mooy terecht en Corry Kagenaar neemt de beginners onder haar hoede. Henk benadrukte, dat techniek centraal staat naast inhoud, maar dat met name ontspannen rijden erg belangrijk is.

Op het schitterende ijs werd de gevarieerde training gretig gevolgd door deze groep. Op de hoeken van de baan wordt dan na verloop van tijd door de trainers de belangrijke aspecten benadrukt zoals diep zitten, goed bijhalen, in je slag vallen, je schaatsen rechtzetten, benadrukt en voorgedaan. Na afloop sprak trainer Tensen enkele schaatsers, die erg lovend waren over de training. De teambuilding, het gezellig samenzijn, ervaringen met elkaar delen, goede technische tips krijgen, niet de snelheid, maar de techniek is het belangrijkste, waren veelgehoorde opmerkingen. Het leuke van de recreantentraining bij de RIJC is, dat iedereen van jong tot oud een heel leuk uurtje beleefd en het is voor het natuurijs natuurlijk een geweldige voorbereiding. Er is nog ruimte voor nieuwe leden om te komen schaatsen bij de recreanten van de RIJC. Ook schaatsers uit Katwijk en Valkenburg zijn van harte welkom. Meer informatie kun je vinden op de website www.rijnsburgseijsclub.nl en je kunt je digitaal opgeven: info@rijnsburgseijsclub.nl of telefonisch bij Corry Kagenaar: 4021726. De trainingen zijn elke zaterdag van 8.45 tot 10.00 uur in de IJshal te Leiden.


Sportadvies op maat

jeugd n Come4Sports heeft een programma speciaal voor kinderen die wat onzeker zijn op het gebied van bewegen.

Onder begeleiding van een sportcoach gaat u samen met uw kind werken aan een gezonde leefstijl. Bent u benieuwd naar het programma? Bel dan direct voor een afspraak: 0714033323 of mail naar sport@welzijnskwartier.nl

Dit aanbod is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar oud. Onder begeleiding van een sportcoach bewegen de kinderen 2 keer per week minimaal 1 uur. Wij werken toe naar een structureel sportaanbod voor de kinderen bij een sportvereniging. Je gaat onder andere mountainbiken, bootcampen etc. Daarnaast worden de ouders ook bij dit proces betrokken door middel van ouder-kind activiteiten.