Katwijker Paul de Lange wint  het duel van RBB-er Cagri Kodalak. | Foto: J. Jungerius.
Katwijker Paul de Lange wint het duel van RBB-er Cagri Kodalak. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Rijnsburgse Boys kan Katwijk een helft bijbenen

n Forse 5-0 nederlaag brengt Uien in de gevarenzone

Voetbal n Zes wedstrijden gespeeld en slechts vier punten. Zeven doelpunten voor en veertien tegen. Rijnsburgse Boys heeft wel een betere seizoensstart gehad. Bovendien zal smadelijke 5-0 nederlaag van afgelopen zaterdag, tegen een soeverein Katwijk, de mannen van Pieter Mulders ongetwijfeld een deuk in het zelfvertrouwen hebben opgeleverd.

En dat in een wedstrijd waarin de ´uitsupporters´ er in de rust nog alle vertrouwen in hadden. De stand was weliswaar 1-0 voor de thuisclub, maar Rijnsburgse Boys bood prima partij. Het bekende probleem was alleen het scoren van een doelpunt. Van de tot nu toe gescoorde zeven doelpunten kwamen er vier uit het openingsduel tegen Barendrecht. Het afronden van kansen, deze waren er zaterdag in de eerste helft wel degelijk, is vooralsnog niet het beste van het Rijnsburgse spel. Zelfs de overtalsituatie, waarbij plotseling drie aanvallers van Rijnsburgse Boys tegenover een Katwijkse verdediger stonden, kon niet omgezet worden in de openingstreffer. Jeffrey Jongeneelen, begrijpelijk dat hij tegen zijn oude club wilde scoren, zag teamgenoten Parami en Tillema over het hoofd. Zij uithaal was een prooi voor Katwijk doelman Kieboom.

Hilariteit onder de Katwijk supporters was er na een vreemde terugspeelbal van Masies Artien op doelman Richard van Nieuwkoop. Omdat hier geen communicatie aan vooraf was gegaan rolde de bal bijna het lege doel in. Van Nieuwkoop redde ternauwernood, al zou doellijntechniek misschien wel een andere uitkomst hebben gegeven. Het bleef nog even 0-0 totdat de Volendammer in Katwijkse dienst, Stefan Plat, de Krom voor de eerste keer liet juichen. Een goed geplaatst schot zette Rijnsburg op achterstand. Het had voor de rust nog gelijk kunnen zijn, als topscorer Joël Tillema het vizier op scherp had staan. Kieboom redde echter weer.

Waar de, overigens tot het laatst toe aanmoedigende harde kern van Rijnsburge Boys op gehoopt (en misschien wel gerekend) had, gebeurde niet. In plaats dat hun favorieten scherp uit de kleedkamer kwamen, was dit de tegenstander. Binnen een tijdsbestek van negen minuten waren het de Katwijkers die drie keer scoorden. Esseboom (na een vrije trap), aanvoerder Susan en weer Plat (prachtige lob) waren de makers. Rijnsburgse Boys probeerde nog van alles, maar wat Mulders ook met zijn aanvallende wissels probeerde, het mocht niet baten.

Mulders, toch al geplaagd omdat zijn aanvoerder Goeman niet kon starten vanwege een hamstringblessure, gaf de van Telstar overgekomen Cagri Kodalak een eerste basisplaats. Bovendien startte de ervaren Carlos Opuku een linie naar voren. Het mocht allemaal niet baten. Rijnsburgse Boys verloor de wedstrijd met 5-0. Marciano Mengerink strooide in de slotminuut nog wat extra zout in de Rijnsburgse wonden.

A.s. zaterdag komt de nummer laatst naar de Middelmors, Jong Sparta. Aanvang 15.30 uur.


n Nationale top bij Katwijk Fietst Strandrace

KNWU n De Katwijk Fietst Strandrace is toegetreden tot de topcompetitie van Nederland. Op zaterdag 11 november worden om 12.30 uur de nationale toppers aan de start voor strandpaviljoen Zomers verwacht.

De organisatie kijkt reikhalzend uit naar dat moment en is inmiddels druk met de voorbereidingen. De inschrijving loopt als een trein.

Strandrijden is uitgegroeid tot een populaire sport. Katwijk Fietst, een organisatie die alles wat met fietsen heeft te maken promoot, is ingehaakt op die groeiende belangstelling. Na drie jaar warmdraaien, maakt Katwijk Fietst zich nu op voor het grotere werk. Daar horen ook verplichtingen bij, zoals aansluiting bij de wielerbond, de KNWU.

De Katwijk Fietst Strandrace is de tweede in de topcompetitie. Een week eerder bijt Hoek van Holland – Den Helder het spits af in de klassementsstrijd. De Katwijk Fietst Strandrace is verdeeld in drie categorieën: licentiehouders, basisleden en cyclosportieven. Organisator Rob Onderwater hamert erop dat alle deelnemers net zo belangrijk zijn. 'De cyclosportieven, de liefhebbers, zullen niet als eerste over de streep komen, maar het gaat ons ook dat de deelnemers lekker bezig zijn op het mooie strand van Katwijk. En ook de cyslosportieven krijgen mooie prijzen'. Bij de Katwijkere wielerclub zijn de leden al druk in training voor de wedstrijd.

Inschrijven voor de Katwijk Fietst Strandrace op zaterdag 11 november kan via www.katwijkfietst.nl. Voorinschrijven 17.50 euro, ter plekke 22,50 euro bij paviljoen Zomers. Wie bij de Uitwatering gaat kijken, ziet de rijders zes keer voorbijrijden.

De inschrijving voor de Strandrace is geopend. | Foto: pr.