Joël Tillema staat klaar om de score te openen 1-0. | Foto: J. Jungerius.
Joël Tillema staat klaar om de score te openen 1-0. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Angstig Rbb verprutst 2-0 voorsprong

n VVSB wint met 2-3 * derde verliespartij in vijf duels * zaterdag wacht vv Katwijk

Voetbal n Een ideaal scenario, zo leek het. Een doelpunt negen minuten voor de rust en een vlak hierna. Het was aan Rijnsburgse Boys in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen VVSB niet besteedt. Aan het einde van de middag stond 2-3 op het scorebord.

'We misten in de tweede helft alles wat je moet hebben om een wedstrijd over de streep te trekken'. Dat was de simpele analyse van trainer Pieter Mulders in zijn reactie voor RBB tv. 'In alle linies waren we niet in staat de persoonlijke duels te winnen. Daar schoten we tekort in. Na de 2-1 gaven we de tegenstander voer en kregen we knullig de 2-2 om de oren.' Mulders doelde hierbij op de penalty die scheidsrechter Van der Laan gaf nadat aanvoerder Wesley Goeman zijn tegenstander aan het shirtje trok binnen de beruchte lijnen. Het was de leidsman ontgaan dat diezelfde tegenstander voorafgaand aan deze handeling hands maakte. De penalty werd door Tommy Bekooy verzilverd en gaf VVSB duidelijk, in de laatste drie minuten officiële speeltijd die nog te gaan waren, een extra boost voor de volle winst te gaan. In de extra speeltijd van de wedstrijd gebeurde wat Rijnsburgse Boys dit seizoen al twee keer eerder was gebeurd: in de slotfase punten verspelen. Geen enkele Rijnsburgse Boys supporter had vrede gehad met een punt. De uiteindelijke verliespartij was helemaal een domper. De van Jong Feyenoord overgekomen Loyd van der Wilden had er allemaal geen boodschap aan. Hij ging met ´heel Noordwijkerhout´ uit z´n bol toen zijn afstandsschot achter de (wederom) prima keepende Richard van Nieuwkoop verdween.

Jammer want de 2-0 voorsprong, twee prima goals van Joël Tillema, zouden Rijnsburg toch een boost gegeven moeten hebben. Het tegendeel was waar. Van beide teams was het spel in het eerste half uur niet om aan te kijken. Onbegrijpelijk eigenlijk. Een prima veld, veel toeschouwers en heerlijke derbysfeer tussen twee echte voetbaldorpen uit de Bollenstreek. De 22 hoofdrolspelers leken hier geen boodschap aan te hebben. Jammer, maar de beide doelpunten van Tillema maakten veel goed. Tot dat Rijnsburgse Boys in de tweede helft niet voor nummer drie ging, maar achteruit begon te lopen. De defensieve wissel Parami/Van den Oever was voor de een begrijpelijk, voor een ander weer niet. Het stond op dat moment 2-1, genoeg voor eindelijk weer eens drie punten. Het mocht niet zo zijn.

Voor Rijnsburgse Boys wordt het beslist weer eens tijd voor een winstpartij. Misschien kan koploper Katwijk voor de nodige energie zorgen. In het verleden werden de punten meestal meegenomen vanaf de Krom. Maar eens kijken of dat dit keer ook zo is. Aanvang 15.30 uur.