Afbeelding
Foto: pr

Voor echte griezelaars

n Kinderboekenweek Van 4 tot en met 14 oktober

Eng n Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Gruwelijk eng! De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de aller-engste lees- en prentenboeken.

Twee weken om van te bibberen, in de boekhandel, op school en natuurlijk ook bij de bibliotheek, want griezels en engerds spelen de hoofdrol in de Kinderboekenweek.

Bibliotheek Katwijk is griezelig leuk in oktober, kom langs voor een van de vele gruwelijk enge activiteiten.

In de Kinderboekenweek zijn er allerlei leuke activiteiten in de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg. Kindercollege 'Spuitende aderen, kun jij tegen bloed?', filmvoorstelling, bibberbieb, jeugdvoorstelling 'Bange Barend leert vliegen', Spekkie en Sproet speurtocht, het interactieve spel Codewoord, knutselen en voorlezen.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekkatwijk.nl.


Nog meer leesplezier met eigen biebpas

Taalontwikkeling n Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen.

Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal.

Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen.

Kinderen die elke dag een half uurtje voorgelezen worden, krijgen iets onbetaalbaars mee.

En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Kom weer eens langs in onze bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Geef je kind nu ook een bibliotheekpas: gedurende de Kinderboekenweek betaal je geen inschrijfkosten. En krijg je de Kinderboekenkrant en voorleesgids er gratis bij met daarin enge verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en bloedstollende weetjes voor jong en oud.


En nog meer activiteiten die je niet mag missen

Uitnodiging n Het is een goede traditie om in de Kinderboekenweek een leuke kindervoorstelling aan te bieden.

Ook dit jaar heeft de bieb weer een vrolijke en muzikale kindershow op het programma.Op zaterdag 14 oktober kunnen kinderen van 2 t/m 7 jaar 's morgens (11.00-11.45 uur) aanschuiven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en 's middags (14.30-15.15 uur) in de Hoofdbieb om te genieten van 'Bange Barend leert vliegen'. Er is vrije inloop met een maximum van 50 kinderen. Wees dus op tijd want vol = vol. De toegang is gratis.

Houd je van enge dingen, dan mag je de Bibberbiebavond op vrijdag de dertiende niet missen. Wie heeft er zin om op vrijdagavond 13 oktober van 19.30 tot 21.00 uur te komen huiveren of sidderen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever? Kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn welkom in de Bibberbieb. Er kunnen 40 kinderen meedoen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Stuur een mailtje naar esteenbeek@bibliotheekkatwijk.nl en zorg dat je erbij bent.

In deze Kinderboekenweek kun je ook een coole jeugdfilm bekijken en wel op woensdagmiddag 11 oktober om 14.00 uur in de Hoofdbieb en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Deze vrolijke jeugdfilm gaat over een 7-jarig jongetje dat niet goed kon lezen. Hij heette Natanaël. Wanneer zijn tante Eléonore hem een bibliotheek met wel 100 boeken nalaat, weet hij niet wat hij ermee moet. Maar dan komt hij achter het grote geheim: de sprookjesfiguren uit de boeken komen tot leven! Alice in Wonderland, de Boze Fee en Kapitein Haak vragen Natanaël om hulp omdat de sprookjes voor altijd dreigen te verdwijnen. Natanaël moet de magische inscriptie in de bibliotheek ontcijferen. Lukt het hem zijn kleine sprookjesvriendjes te redden? Een pakkend verhaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

De toegang voor beide filmvoorstellingen (in de Hoofdbieb of in Bibliotheek Hoornes) is gratis. Schuif maar lekker aan, vol = vol. Voor kinderen die moeite hebben zonder begeleiding de film te bekijken, mag een ouder/verzorger meekomen.