Er waren wel aantal kansen voor Valken '68. | Foto: S. de Mooij.
Er waren wel aantal kansen voor Valken '68. | Foto: S. de Mooij. Foto: S. de Mooij

Valken'68 verliest met 2-1 van UVS

Voetbal n Werk aan de winkel voor trainer Arie van Duijn.

Bij een gezellig en gastvrij UVS liep Valken'68 vorige week zaterdagmiddag averij op. UVS werkte met een behoudende 4-4-2. Dit hielp het tactisch plan van Arie van Duijn om centrale verdediger Matthijs de Mooij te laten inschuiven naar het middenveld om zeep. Deze werd met Chris de Lange gedwongen om achterin te blijven. In plaats daarvan hadden beide backs nu om beurten moeten inschuiven of moeten opkomen om de strijd op het middenveld te beslechten of gevaar voorin te stichten. Dit gebeurde te weinig in de eerste helft. Tel daarbij op dat de Valken buitenspelers moeite hadden om hun man te passeren, dan weet je dat het een moeilijke middag wordt. Zeker als je al in de 4e minuut op achterstand komt. Een voorzet van links bereikte Berend Verdoes in de zestien. Een keer kappen en hard inschieten (1-0). UVS kreeg in de 18e minuut via Thom de Vries de kans om op 2-0 te komen. De bal eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust mocht Valken helemaal niet klagen toen UVS met een lob de 2-0 scoorde maar deze werd afgefloten voor buitenspel. Rust 1-0.

Na rust waren de zaken bij Valken iets beter geregeld. Uit een corner in de 52e minuut kopte Timo Schaap van dichtbij helaas de bal in de handen van de keeper. Vanwege de achterstand en maar twee aanvallers aan UVS kant haalde trainer Arie van Duijn in de 65e minuut linksback Arjan Haasnoot naar de kant voor aanvallend middenvelder Niels Hogewoning. Meer druk voorin was de bedoeling. Prompt lag door een voorzet aan de linkerkant voor UVS de 2-0 erin. Berend Verdoes rondde bij de 2e paal de voorzet bekwaam af. Na deze domper leek Valken te begrijpen dat er nu echt iets gedaan moest worden. Een aantal keren fraai kappen en een hard ingeschoten bal leverde de getergde Robbert van Delft en Valken de 2-1 op. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd waren er nog twee grote kopkansen voor Valken te noteren om langszij te komen. De kopballen van Jaap van der Plas en de ingevallen Matthias van Beelen vlogen echter naast het doel.

Voor trainer Arie van Duijn is er dus werk aan de winkel. De afstemming in de laatste lijn wat te doen en hoe te spelen als de tegenpartij geen 4-3-3 speelt zal beter moeten. Te snel wordt er als het via de buitenspelers niet loopt gezocht naar de bal door het midden waarbij een diepgaande speler ontbreekt. Moeizaam aanvalsspel is het gevolg. Zaterdag 7 oktober 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen CVC Reeuwijk, aanvang 14:30 uur.