De onthulling van de boom, gemaakt door Kunst in Leegstand. | Foto: pr.
De onthulling van de boom, gemaakt door Kunst in Leegstand. | Foto: pr. Foto: pr

Nieuwe toekomst voor wooncentrum Rijnweide

Wooncentrum n Rijnweide in Valkenburg is vorige week het startsignaal gegeven om de bedrijfsruimten om te bouwen naar negen zorgwoningen voor cliënten van Stichting De Steenrots.

Een bijzondere samenwerking tussen Stichting De Steenrots, de bewonerscommissie van Rijnweide, gemeente Katwijk en wooncorporatie Dunavie. Wethouder Gerard Mostert, Piet Ouwersloot van de bewonerscommissie, een cliënt van de Steenrots en directeurbestuurder Alfred Busser van Dunavie onthulden met elkaar een 'symbolische' boom.

Deze boom symboliseert een nieuwe toekomst. Een prettig thuis voor de nieuwe huurders van de zorgwoningen en de bestaande huurders van het complex Rijnweide.

Bijzondere doelgroepen

Aanvankelijk waren er andere plannen. Tot eind 2015 werden deze panden verhuurd aan een bibliotheek, een kinderopvang en een zorginstelling. Na vertrek van deze partijen lukte het Dunavie niet om deze panden opnieuw te verhuren.

De wooncorporatie richt zich vanuit haar visie ook op bijzondere doelgroepen en kwam met Ria van der Leer van Stichting De Steenrots in gesprek over het realiseren van zorgwoningen in dit complex. Na intensief contact met de gemeente, stichting De Steenrots en de bewonerscommissie van de Rijnweide worden deze woningen in 2018 gerealiseerd.

Tegelijkertijd zijn er ook werkzaamheden plaats aan de bestaande 29 woningen binnen het complex. Er wordt een nieuwe ketel geplaatst en de rookgasafvoer wordt vernieuwd. De bewonersruimte wordt verplaatst naar een grotere ruimte. Ook wordt de fietsenstalling vergroot en komt er een ruimte voor het plaatsen van scootmobielen.

De werkzaamheden gaan ongeveer vijf maanden in beslag nemen.