Onderzoek woonbehoefte 'WoON 2018'

Binnenkort n Vanaf 5 oktober kunnen inwoners een brief ontvangen met het verzoek mee te doen aan het woningbehoefteonderzoek 'WoON' van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties.

Het doel is om een goed beeld te krijgen van de woningbehoefte en leefbaarheid op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Het woningbehoefteonderzoek WoON is één van de belangrijkste onderzoeken die als basis dient voor het woonbeleid van de gemeente Katwijk. Om deze reden doet de gemeente Katwijk al sinds 2006 mee aan dit onderzoek. De enquêtes worden afgenomen bij inwoners van verschillende gemeenten in Nederland door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De adressen worden willekeurig geselecteerd en de uitkomsten worden anoniem verwerkt. De eerste brieven voor het landelijke en regionale onderzoek zijn verstuurd.

De gemeente Katwijk vindt het erg belangrijk om te weten wat de woningbehoeften van de eigen inwoners zijn. Daarom kiest de gemeente er voor om extra enquêtes te laten afnemen bij inwoners binnen de eigen gemeente. Vanaf 5 oktober worden de eerste brieven voor het lokale onderzoek verstuurd naar de geselecteerde adressen binnen de gemeente Katwijk. Deze brief bevat ook de oproep deel te nemen aan de online vragenlijst.

Om een goed beeld te krijgen van de woningbehoefte en leefbaarheid op landelijk, regionaal en lokaal niveau is het van belang dat er zoveel mogelijk enquêtes worden ingevuld.

Het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties houdt het onderzoek één keer in de 3 jaar.


Kennismaken met de Bijbel

Cursus n Dit najaar organiseert de Christelijk gereformeerde kerk (Eben-Haëzerkerk) een cursus voor mensen die vrijblijvend willen kennismaken met de Bijbel.

De cursus, bestaande uit vier avonden, bevat drie onderdelen: ontmoeting, studie en gesprek. Elke avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Onderwerpen van gesprek zijn onder meer de redenen dat christenen op zondag naar de kerk gaan, de inhoud van het geloof, en de drijfveren van gelovigen. De cursus is bestemd voor iedereen die vrijblijvend wil kennismaken met de Bijbel. De cursus begint op woensdag 8 november. Opgeven kan via bijbelcursusontmoeting@gmail.com. Deelname is gratis.


Optredens in De Peuk

Castellumpop n Op zaterdag 14 oktober vanaf 20.30 uur is het podium in jeugdsoos De Peuk in Valkenburg geheel voor twee bands met een wat steviger repertoire: Strange Deja Vu en Refill.

Strange Deja Vu bestaat uit vijf enthousiaste muzikanten die zich in diverse bands door de jaren heen geprofileerd hebben. Vier van hen komen uit Katwijk, drummer Maarten Bol is een rasechte Valkenburger. De vijfmansformatie Refill coveren de allerbeste en vetste rocksongs van de laatste vijf decennia. Van Queen tot Led Zeppelin. De Valkenburgers Jan-Willem Haasnoot en Bouke Schoneveld zijn verantwoordelijk voor het ruige, maar uitstekend gedoseerde gitaarwerk.

Kaarten zijn voor € 5,00 per stuk in Valkenburg te koop bij Keurslagerij Timmers (Broekweg 2), Hoekstra Wheels (Torenvlietslaan 14) en Tankstation Jongeneel (Voorschoterweg 15a). Toegang vanaf 18 jaar.