Afbeelding
Foto: pr

50+ gymgroep zoekt nieuwe leiding

Valkenburg n Al bijna 40 jaar werken wij elke dinsdagochtend van 9.00 - 10.00 uur aan gezelligheid, saamhorigheid en niet in de laatste plaats de conditie.

Helaas stopt de trainster met lesgeven. Daarom zijn deze 50plussers op zoek naar iemand anders. Ben of ken jij iemand die het leuk zou vinden om ons tegen vergoeding les te komen geven in Het Dorpshuis in Valkenburg? Neem dan contact op via de mail: leiding@valkengym.nl.


Reünie Jong Flora Band

Uitnodiging n De Jong Flora Band bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden.

Het afgelopen jaar speelden de Flora Band orkesten al oude muziekstukken van de Jong Flora Band tijdens het Voorjaarsconcert en was er een heuse jeugdtaptoe georganiseerd. Om dit feestelijk jaar af te sluiten is er zaterdag 7 oktober 2017 een reünie voor oud leden en overige betrokkene van de Jong Flora Band.
Misschien heb jij na al die jaren nog steeds contact met één of meerdere van je medemuzikanten van toen? Maar hoe gaat het nu met de rest? Zijn ze nog steeds muzikant? Wonen ze nog steeds in Rijnsburg? Je komt er achter op 7 oktober.

In 40 jaar is er een hoop veranderd. Zo werd de oude brandweerkazerne ingeruild voor het eigen verenigingsgebouw 'de Kazerne', werden de uniformen door de jaren heen meerdere keren vervangen en konden we onlangs de eerste meisjes verwelkomen bij de Jong Flora Band.

De organisatie hoopt zoveel mogelijk van de (oud-) leden, bestuursleden en instructeurs te mogen verwelkomen op zaterdag 7 oktober. De reünie vindt plaats tussen 16:00 uur en 18:00 uur in het verenigingsgebouw 'de Kazerne' aan de Waardlaan in Rijnsburg.


Herberg Welgelegen op zoek naar jou

Dagbesteding n Welgelegen biedt dagbesteding aan (jong) dementerenden vanuit een verlangen naar zorg; voor, door en mét elkaar.

Vrijwilligers zijn daarin een onmisbare schakel en het hart van onze organisatie. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team en werk je samen met mede-vrijwilligers en de zorg-professionals. Je dienst beslaat een (vast) dagdeel in de week en kan in overleg worden bepaald. Jouw bijdrage is die van een luisterend oor, een arm om in te steken voor een wandeling, het aanreiken van een kop koffie, een mooi verhaal óf samen creatief aan de slag. Kortom; samen de dag invulling weten te geven met een positieve en vooral enthousiaste inslag. Iets voor jou? Dan nodigen we je van harte uit contact op te nemen met de zorg coördinator – Ellie de Booij voor verdere informatie. Zij is te bereiken op ellie@herbergwelgelegen.nl.


Cursus Reanimatie-AED

Aanmelden n De Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) heeft vanaf 2013 verschillende malen de (herhalings)cursus 'reanimeren en bedienen AED' aangeboden aan de Katwijkse sportverenigingen.

Gezien de positieve reacties van de sportverenigingen en vrijwilligers heeft het bestuur van SSO Katwijk besloten om de (herhalings)cursus opnieuw aan te bieden aan maximaal 200 Katwijkse sportvrijwilligers. De cursus kan worden gevolgd door vrijwilligers die nog niet eerder een dergelijke cursus hebben gevolgd en door vrijwilligers die 'op herhaling' gaan. De cursussen worden gegeven op de accommodaties van Katwijkse sportverenigingen. De desbetreffende sportvereniging treedt hierbij op als gastheer voor een groep van 12 cursisten.

Alle sportverenigingen in Katwijk worden uitgenodigd om vrijwilligers aan te melden die de gratis Reanimatie / AED (herhalings)cursus willen volgen. Daartoe kan men zich inschrijven via de website www.hulsboschenbroekhoff.nl. Dit kan van 1 tot 31 oktober 2017. De cursusavonden worden van november 2017 tot en met maart 2018 gehouden.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij: Kees de Jong (SSO Katwijk) : email - dejongc@ziggo.nl, Menno Broekhoff (H&B) : email - menno.broekhoff@planet.nl of bij Rob Hulsbosch (H&B) : email - rob@hulsboschenbroekhoff.nl