Veel acties tijdens Rbb-IJsselmeervogels, maar geen doelpunten.. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Puntendeling na spannend duel * RBB morele winnaar

Voetbal n De promovendi in de tweede divisie maakten er afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd van. De wedstrijd tussen twee grootmachten in het zaterdagvoetbal, Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels, eindigde zoals deze begon: 0-0.

Toch hebben de 1.500 toeschouwers geen vervelende middag gehad op sportpark Middelmors. Voor het eerst werd een competitiewedstrijd van Rijnsburgse Boys live op Fox Sports uitgezonden. De 7.000 kijkers zullen zich niet hebben verveeld.

In de voorbeschouwing dacht trainer Leushuis van IJsselmeervogels dat Rijnsburgse Boys zijn team met 12 spelers wilde gaan bestrijden. "Ik ben niet zo van de systemen", vertelde hij tegen de verslaggever van Fox toen hij meldde dat hij vermoedde dat Rijnsburgse Boys in een 5-3-2-1 opstelling van start zou gaan. Leushuis ooit samenwerkend met Rijnsburg trainer Mulders als assistent deed hierbij (ongemerkt?) concessies aan zijn elftal. Hij was in elk geval niet gerust op het elftal van collega Mulders. Als hij goed had opgelet had hij kunnen zien dat de opstelling van RBB tegen Heracles eerder die week, op zijn minst succesvol was. Geen wonder dus dat Mulders voor dezelfde elf aantrad als op dinsdagavond.

Dat betekende met Hidde Prijs weer op zijn vertrouwde stek achterin en Maikey Parami in de voorhoede. Dit ten koste van Giovially Serbony. Met name Jeffrey Jongeneelen moest voor de doelpunten gaan zorgen. Dit plannetje van Mulders lukte bijna toen Jongeneelen in de negende minuut plots oog in oog kwam te staan met IJssemeervogels doelman Jaimy Schaap. De scherpte ontbrak helaas. De bal ging net naast. Voor de rust waren er ook nog mogelijkheden voor Tillema en voor aanvoerder Goeman via een vrije trap. IJsselmeervogels kon in de eerste helft nauwelijks voor gevaar zorgen. De gevreesde Powel en Grot werden uitstekend aan banden gelegd en bijna onzichtbaar.

Sterker nog, de ´Rooien´ moesten regelmatig de handrem hanteren getuige de vier gele kaarten (twee voor- en twee na de rust) die de goed leidende scheidrechter Serik toonde. Voor Rijnsburgse Boys was er geel voor Donny van Ooijen. Hij verving Max Hudepohl zeven minuten na de rust. Ook Serbony kwam even later nog in het veld voor Parami. Mulders toonde met deze wissels aan dat hij in de winst voor zijn ploeg geloofde. De mogelijkheden kwamen wel, maar het lukte Rijnsburg niet drie punten in huis te houden. Het ene puntje had ook nog verloren kunnen gaan. Doelman Richard van Nieuwkoop tikte in de extra tijd een afstandsschot met de vingertoppen tot corner. Het was en bleef 0-0.

Eens kijken of Rijnsburgse Boys a.s. zaterdag weer thuis eindelijk eens voor een driepunter zorgt. Er staat een onvervalste derby op het programma. Voor het eerst wordt gespeeld tegen VVSB uit Noordwijkerhout. Aanvang 15.30 uur.

n Winst na moeizame start Valken'68

Voetbal n Zaterdagmiddag jl. opende Valken'68 de competitie met een thuiswedstrijd tegen S.V. Honselersdijk.

Trainer Arie van Duijn verraste de kenners door in zijn basisopstelling te beginnen met Niels Hogewoning in de spits. De eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd ging de strijd tussen beide teams gelijk op. Misschien was Honselersdijk wel wat sterker. Er waren wat kleine kansjes voor Niels Hogewoning en Marc Langeveld, maar daar is dan ook alles mee gezegd. In de 27e minuut veranderde de wedstrijd. Scheidrechter Gieles stuurde Youri Riepe uit het veld, hij kon niet anders nadat Youri Riepe liggend op de grond een slaande beweging had gemaakt naar de benen van zijn tegenstander. Een zware straf die de wedstrijd een heel ander karakter zou geven. Voor rust waren er nog twee kansen te noteren., Stefan van der Plas schoot van de rand zestien over en een lob van Timo Schaap mise helaas ook het doel. Rust.

Het tempo van Valken'68 in de tweede helft was vaak te laag om de met tien man verdedigende westlanders kapot te spelen. Een vrije trap op links van Jaap van der Plas in de 55e minuut werd door Arjan Haasnoot op waarde beoordeeld. Zijn kopbal leverde tot ieders opluchting de 1-0 op. In de 76e minuut stak daarbij de nummer 12 Ricardo van der Zijden van Honselersdijk ook nog eens de helpende hand toe door een door Marc Langeveld genomen corner hard en onhoudbaar in eigen doel te koppen (2-0). De ingevallen Ronald Kuijt en Sven Boonstoppel zorgden voor het slotakkoord. Een door Ronald Kuijt verlengde voorzet werd door Sven Boonstoppel van dichtbij binnengegleden tot de 3-0. Man of the Match was Matthijs de Mooij. Arjan Haasnoot kreeg een bloemetje voor het bereiken van de mijlpaal 100 wedstrijden in Valken'68 1. Zaterdag speelt Valken'68 uit tegen UVS, aanvang 15.00 uur.

Een matig spelend Valken wist toch de nul te houden. | Foto: G. van der Nagel.