Het zendingsgeld van de Julianaschool is goed besteed. | Foto: pr.
Het zendingsgeld van de Julianaschool is goed besteed. | Foto: pr. Foto: pr

Rugzakjes voor kinderen Oost-Europa

Zendingsgeld n Tijdens de maandopening op de Julianaschool afgelopen maandag, werden er 50 rugzakjes overhandigd aan de Werkgroep de Ruyter.

Jolanda van Egmond nam, namens de werkgroep, de rugzakjes in ontvangst. In november vertrekt er weer een konvooi naar Oost-Europa en dan zullen de rugzakjes daar worden uitgedeeld. Voor de zomervakantie is het zendingsgeld van de Julianaschool besteed aan de rugzakjes en natuurlijk de inhoud hiervan. In de rugzakjes zitten o.a. een etui, potloden, pennen, tandenborstel, zeep, tandpasta en nog wat kleine speeltjes. De leerlingen van de Julianaschool hopen met deze actie de kinderen in Oost-Europa 'een lach op hun gezicht te geven'.


Zorgen om zichtbaarheid Postmus Sierbestrating

Rijnlandroute n 'Ik rij er altijd voorbij en wilde er nu wel eens komen kijken.' Het is een veel gehoorde opmerking wanneer klanten een kijkje komen nemen bij Postmus Sierbestrating in Valkenburg.

Door de komst van de Rijnlandroute dreigt het pand echter uit het zicht te verdwijnen, tot grote zorg van de directie.

In de plannen van de provincie zijn langs de Tjalmaweg/N206 namelijk hoge geluidsschermen en een afrit ingetekend waardoor het pand volledig aan het zicht wordt onttrokken vanaf de snelweg.

Postmus is sinds 2008 gevestigd aan de Voorschoterweg in Valkenburg en goed zichtbaar vanaf de Tjalmaweg. 'De zichtbaarheid vanaf de snelweg was voor ons een belangrijke reden om naar deze locatie te verhuizen', vertelt directielid Christiaan van Rijn. 'Door de komst van de Rijnlandroute dreigen we nu in het donker te worden gezet.'

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat de geluidsschermen er komen, heeft Van Rijn geen moment onbenut gelaten om zijn zienswijze kenbaar te maken aan de provincie en de gemeente. Hij pleit voor het transparant maken van de geluidsschermen, zodat het bedrijf zichtbaar blijft.

Als compensatie vraagt Van Rijn de gemeente ook om toestemming voor het plaatsen van een reclamezuil. 'Hoe de zuil er uit gaat zien is natuurlijk bespreekbaar, we kunnen immers beter met elkaar werken dan tegen elkaar.'

Vooralsnog lijken zowel de provincie als de gemeente de zienswijze van het bedrijf niet te honoreren, omdat het niet zou passen in het landschap. De mogelijkheden raken daarmee enigszins uitgeput en de hoop is daarom gevestigd op de lokale politiek. 'We hebben inmiddels met twee politieke partijen gesproken en zij hebben kenbaar gemaakt begrip te hebben op de situatie. Onze hoop is dat de lokale politiek zich samen met ons sterk maakt voor de zichtbaarheid van ons bedrijf.'


Boeketdienst

Kerk n Om het woord van God dichter bij de mensen te brengen is Luther de Latijnse bijbel gaan vertalen in het Duits.

Deze vertaling is gebruikt voor een Nederlandse vertaling. Je kunt de bijbel dus ook wel een erfenis van Luther noemen. In de boeketdienst van zondag 17 september staat '(Hoe) lees je Bijbel' centraal. Spreker is ds. Hanneke Paas en dienstleidster is Rianne Breedijk. De Rijnsburgse Praiseband zorgt voor de muzikale medewerking. Iedereen is van harte welkom. De koffie staat om 16.30 uur klaar en de dienst start om 17.00 uur in de Immanuëlkerk.