Cees Heemskerk, voorzitter van Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven. | Foto: pr.
Cees Heemskerk, voorzitter van Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven. | Foto: pr. Foto: pr

Lijnrijders-event: van saamhorig naar samen

event n Lijnrijders moeten meer netwerken, dat vindt Cees Heemskerk, voorzitter van SLB (Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven) en initiatiefnemer van het aanstaande Lijnrijders Event.

Heemskerk: 'Netwerken hoort net zo goed bij het vak als in- en verkopen. Zeker in deze tijd waarin de wereld en de manier van het zaken doen, organisaties en ketens snel veranderen. Samen weten we meer en samen kunnen we meer bereiken dan op eigen houtje.' Daarom neemt Heemskerk het initiatief tot het lijnrijders-event.

'Ik wil graag laten zien dat samen zijn en netwerken ook voor ons lijnrijders heel belangrijk is. Je licht opsteken en leren van anderen is altijd goed. We moeten ons meer open stellen en elkaar goed informeren. Het wil nog wel eens dat we door alle drukte missen wat er om ons heen gebeurt, en vervolgens voor voldongen feiten worden geplaatst. Weinig weten of niet weten is een keuze. Eentje die we niet moeten willen maken.'

Het event wordt informeel. 'Er komen geen toespraken of zo. Ik wil alles laagdrempelig houden. Het is vooral samen zijn, elkaar ontmoeten, spreken en elkaar informeren over zaken die ons bezig houden. Het event is niet alleen voor eigenaren en personeel, maar ook voor het gezin. Er is voor professionele catering en aankleding gezorgd. Voor kinderen is er een springkussen. Behalve lijnrijders zijn ook toeleveranciers en derden uitgenodigd. De saamhorigheid onder de lijnrijders is groot, maar het samen zijn gebeurt te weinig. Daar wil ik verandering in brengen. Ik weet wat er speelt, want behalve voorzitter van de SLB ben ik ook eigenaar van een klein bedrijf met een box en iemand die inkopen doet op de klok.'

Het event vindt plaats op 16 september, van 10.00-16.00 uur. In Rijnsburg, dichtbij de veiling, voor het terrein van Theo Mulder en Scania Rijnsburg.