Rob de Groot wint 13e viswedstrijd. | Foto: pr.
Rob de Groot wint 13e viswedstrijd. | Foto: pr. Foto: pr

13e competitiewedstrijd HSV een beproeving

Vissen n De leden van HSV Rijnsburg reisden afgelopen zaterdagmorgen af naar Krommenie om in de Nauernasche Vaart alweer de dertiende competitiewedstrijd te vissen.

Voor deze wedstrijdcompetitie werd alweer voor de tweede keer in deze vaart gevist. Wat bekend is van dit water is dat er brasems in zwemmen tussen de veertig en vijftig centimeter. De Nauernasche Vaart is een vrij ondiepe vaart met in het midden een gemiddelde diepte van ongeveer 2.5 meter.

De 20 vissers zochten bij aankomst hun plaats en wierpen de vaste hengel en de feeder hengel uit. Er stond een lichte stroming in het water en er was weinig wind. Een ideaal weertje om er eens goed voor te gaan zitten deze ochtend. Het duurde bij de meeste vissers vrij lang voor dat ze hun eerste vis hadden gevangen. Helaas waren deze ook nog klein van formaat, wat dus eigenlijk tegen viel voor dit viswater.

Uitslag

Na twee keer twee uur vissen was de wedstrijd afgelopen en kon het wegen beginnen van de gevangen vis. Uiteindelijk was het voor de meeste vissers wéér een zware beproeving wat hun vangsten betrof. Er waren zelfs twee vissers die niet eens een kilo vis hadden gevangen.

Vak 1: 1e Henk Donkerbroek 6.4 kg, 2e Wiggert Vooijs 3.8 kg en 3e Ab van den Bosch 3 kg. Vak 2: 1e Rob de Groot 7.6 kg, Gerard Hoek 6.3 kg en 3e Mario van Duyvenbode 5.1 kg. Door de 7.6 kg werd Rob de Groot dag winnaar van de dertiende competitiewedstrijd. De stand in poule A is als volgt: 1e Hans Wassing 16 punten 116.2 kg, 2e Wiggert Vooijs 19 punten 87.9 kg en 3e Aad van Rijswijk 24 punten 65.4 kg. In poule B: 1e Henk Donkerbroek 20 punten 71.7 kg, 2e Rob de Groot 34 punten 58.7 kg, 3e Jan Schijff 26 punten 45 kg. Met nog drie wedstrijden in het verschiet kan het nog alle kanten op gaan. Klassement grootste vis: Jan Schijff met een brasem van 60 cm. Voor een compleet overzicht:www.hsvrijnsburg.nl. Volgende wedstrijd is 16 september, vertrek om 6.00 uur.


n Marriage Course gaat weer van start

Succes n Vanaf 6 oktober wordt in Rijnsburg weer de Marriage Course aangeboden. Deze huwelijkscursus is de afgelopen 10 jaar al door vele Rijnsburgers gevolgd.

'En altijd weer zijn ze na afloop razend enthousiast', vertelt Marjon van Tol, een van de organisatoren. 'Het succes van de cursus zit hem zowel in het cursusmateriaal als de vorm waarin het wordt aangeboden', gaat Marjon verder.

De cursus wordt vanuit de kerk gegeven, maar is niet alleen geschikt voor christenen. 'Als team geloven we dat een huwelijk prachtig is en een leven lang mee kan, als er in wordt geïnvesteerd. We geloven ook dat God dat op het oog heeft voor ons. Daarom geven we deze cursus en de principes die behandeld worden vinden ook hun oorsprong in de Bijbel. Maar de Marriage Course is zeker geen Bijbelstudie en ook als je niets met God of de kerk hebt, kun je gemakkelijk aanhaken.'

Voor meer informatie zie www.protestantsrijnsburg.nl. De cursus is zeven avonden, begint op vrijdag 6 oktober en wordt gegeven in restaurant EetKafe aan het Noordeinde in Rijnsburg. Kosten zijn 210 euro per stel, inclusief 7x diner, drankjes en cursusmateriaal.


n In de prijzen

Afgelopen maandag is de hoofdprijs van de loterij van Werkgroep de Ruyter uitgereikt. Een reischeque ter waarde van €2000 voor de familie Leeuwenburg. Deze prijs is uitgereikt door Esther van Kampen van The Travel Club Rijnsburg.

Ook de winnaars van de eerste en tweede prijs hebben hun prijs in ontvangst genomen: een iPad en een diner voor vier personen.

Werkgroep De Ruyter bedankt iedereen voor het meedoen aan de loterij. Er zijn nog prijzen die nog niet zijn opgehaald. Je vindt alle winnende lotnummers op www.werkgroepderuyter.nl.

Of neem contact op met Joost Mens. 0631748466, joost@werkgroepderuyter.nl

Mevrouw Leeuwenburg is blij met de reischeque. | Foto: pr.