RBB invaller Max Hudepohl in duel met GVVVer Wilco den Hartog. | Foto: Jan Jungerius. Foto: Jan Jungerius

Déjà vu voor Rijnsburgse Boys in Veenendaal

n 1-2 verlies tegen de ploeg van Niek Oosterlee

Voetbal n Op 14 mei 2016 speelde Rijnsburgse Boys voor het laatst tegen GVVV. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd. Rijnsburgse Boys verloor toen met 2-1. De Boys promoveerden hierdoor niet naar de nieuwe tweede divisie en het was de laatste wedstrijd van Rijnsburg voor trainer Niek Oosterlee.

Het vervolg is inmiddels bekend. Afgelopen seizoen promoveerden Rijnsburgse Boys, via de nacompetitie alsnog en Niek Oosterlee werd, na het plotselinge vertrek van John de Wolf, aangetrokken als trainer van GVVV uit Veenendaal. Voor hem had de KNVB de eerste thuiswedstrijd van zijn nieuwe werkgever tegen zijn oude liefde Rijnsburgse Boys gepland.

Zijn opvolger bij de Uien, Pieter Mulders was met een mooie overwinning gestart, terwijl Oosterlee nog op nul stond. Om kwart over vijf zaterdag waren de rollen omgedraaid. Oosterlee won met zijn team in extremis en Mulders stond met lege handen. Dit na een wedstrijd waarin Rijnsburgse Boys wederom in de eerste helft geen vuist kon maken. Het was een wonder dat zij dit keer niet met een achterstand aan de thee mochten. De van VVOG overgekomen topscorer van GVVV Jeremy de Graaf scoorde niet toen hij plotseling alleen voor doelman Richard van Nieuwkoop verscheen. Schoten van Soufiane Laghmouchi gingen naast of net over. Rijnsburg kon hier weinig meer tegenover stellen dan een schotpoging van Donny van Ooijen. Dit was een eenvoudige prooi voor doelman Johan Jansen.

Van Ooijen kwam de tweede helft niet meer terug. Het wil voor hem nog niet erg vlotten bij zijn nieuwe werkgever. Max Hudepohl was zijn vervanger. In de basisopstelling had Mulders Hidde Prijs al geslachtofferd voor middenvelder Marciano Aalders. Laatstgenoemde speelde een acceptabele wedstrijd, al werd het middenveld bij Rijnsburg regelmatig overgeslagen. De lange bal werd vaak als wapen ingezet. Jammer was dat zowel Jeffrey Jongeneelen als Giovially Serbony niet bij machte waren deze om te zetten in een goed vervolg, laat staan een doelpunt. Het was niet onverwacht dat GVVV op voorsprong kwam door een doelpunt van Robin Mulder. Even daarvoor was Rijnsburg al gewaarschuwd toen De Graaf, geheel vrijstaand, de bal vanaf een meter tegen de paal mikte.

Toch was het na vijf minuten na de goal van Mulder opeens gelijk. Roderick Gielisse gaf een strakke voorzet op Joël Tillema die tegendraads perfect inkopte. En net toen iedereen dacht dat de puntendeling een feit was, scoorde invaller Latupeirissa in de 93ste minuut de winnende treffer. Een domper voor Rijnsburgse Boys. Niek Oosterlee was even de gelukkigste man op aarde. Iedereen die met Rijnsburgse Boys meegereisd was naar Veenendaal, baalde. Rijnsburgse Boys vervolgt de competitie a.s. zaterdag in een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AFC.

Ten slotte: de eerder op 20 september vastgestelde bekerwedstrijd tegen Heracles, wordt definitief gespeeld op dinsdag 19 september a.s. Aanvang 19.45 uur.