Joel Tillema op weg naar zijn doelpunt tijdens RBB-Barendrecht. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Rijnsburgse Boys spectaculair van start in de tweede divisie

In n Tweede divisie. Een 0-2 achterstand ombuigen in een 3-2 overwinning. In het vorige seizoen, in de derde divisie, geen enkel probleem voor de Uien. Opmerkelijk is dat de start in de tweede divisie weinig verschil vertoonde. Na een spectaculair duel gaf Rijnsburgse Boys tijdens de seizoensouverture Barendrecht het nakijken.

'Je visitekaartje afgeven, laten we het zo noemen. Ik werd in elk geval niet vrolijk van onze start. En ja, daar hoort ook een donderspeech bij tijdens de rust', vertelde trainer Pieter Mulders na afloop bij RBB tv. 'De verschillen in de tweede divisie zijn heel klein. We hebben tactisch omzettingen gedaan en dat pakte goed uit'.

Mulders doelde hierbij op de wissels Prijs/Aalders en Van Oijen/Hudepohl. 'De wissels pakten goed uit, maar ik heb genoten van mijn hele team in de tweede helft', aldus een duidelijk opgeluchte trainer. Hij en de ruim 1.300 aanwezigen moeten met stomme verbazing hebben gekeken hoe Rijnsburgse Boys de strijd met 'angstgegner' Barendrecht aanging. Van strijd in het eerste bedrijf was eigenlijk weinig sprake. Deze kabbelde voort, Rijnsburg deed maar wat en voordat men het in de gaten had stond er 0-2 op het nieuwe led scorebord. Barendrecht verdediger Max van Dijk mocht na een vrije trap na vier minuten ongehinderd inkoppen. Twintig minuten later scoorde Ali Khaldi 0-2.

De omzettingen na de rust en de strijdlust die bij Rijnsburg opeens in ruime mate aanwezig was, zetten Middelmors regelmatig in vuur en vlam. Waar verdediger Masies Artien net niet koppend scoorde was het even later zijn nieuwe maatje achterin Carlos Opuku, die een ogenschijnlijk onmogelijke kans, zomaar verzilverde. Gelukkig waren er hierna ook nog de gebruikelijk 'zekerheidjes'. Aanvoerder Wesley Goeman was het nemen van vrije trappen nog niet verleerd. Van 20 meter liet hij Barendrecht doelman Van Splunter kansloos. Ook de topscorer van het vorig seizoen, Joël Tillema, liet zich niet onbetuigd. Hij werd de matchwinner en scoorde op aangeven van Jeffrey Jongeneelen. Een spannende slotfase brak aan met kansen over en weer. Gelukkig hield Richard van Nieuwkoop zijn doel op spectaculaire wijze schoon. Het leverde hem terecht de titel ´man of the match´ op.

Een mooi begin van het nieuwe voetbalseizoen. Vanzelfsprekend hopen de Rijnsburgse supporters op een goed vervolg. Of dit het geval is, zullen zij a.s. zaterdag met eigen ogen kunnen zien in Veenendaal. Daar wacht het GVVV van oud Rijnsburg trainer Niek Oosterlee. Het lijdt geen twijfel dat juist hij van zijn oude club wil winnen. Ook deze wedstrijd begint zoals gebruikelijk in de tweede divisie om 15.30 uur.

Ten slotte is er geloot voor de KNVB beker. Rbb mag direct aan de bak tegen een eredivisionist. Heracles Almelo komt op 20 september in Rijnsburg op bezoek, aanvang 19.45 uur. Een mooi affiche.