Afbeelding
Foto: Events at Sea

'Denken in oplossingen'

Aty Guijt-Hoekstra

is eigenaar van RT aan Zee, is in 2011 afgestudeerd Master SEN (Special Educational Needs) Specialist Remedial Teaching. Ze is tevens Behandelaar Dyscalculie en ernstige Rekenproblemen en Spellingspecialist.

Hulp op maat bij onderwijsleerproblemen is mogelijk op het gebied van:

• Dyslexie en lees-en/of

spellingproblemen

• Begrijpend lezen

(o.a. woordenschat)

• Dyscalculie en ernstige

rekenproblemen

• Meer- en hoogbegaafdheid

• Leren leren (plannen en

aanpak van de leerstof)

• Cito training

Meer informatie: www.rtaanzee.nl of info@rtaanzee.nl

RT aan Zee is aangesloten bij de beroepsvereniging LBRT. Zorgverzekeringen vergoeden vaak een deel van de kosten.

Specialistische Remedial Teaching bij leerproblemen

Remedial komt van Remediëren en dat betekent: leren problemen te verminderen of verhelpen. Door een positief en effectief steuntje in de rug, wordt het zelfvertrouwen van kinderen vergroot en leerachterstanden verkleinen.

De begeleiding

Tijdens de RT-sessies wordt de tijd genomen om een kind te begrijpen en te onderzoeken wat het nodig heeft om te leren. Onafhankelijke diagnostische toetsen worden ingezet, naast observaties, om meer inzicht te krijgen welke vaardigheden een kind wel en nog niet beheerst. Daarnaast wordt onderzocht welke structuur en hulpmiddelen een kind nodig heeft. De nieuwste effectieve materialen en toetsen worden ingezet die aansluiten bij elke methode die op school wordt gebruikt.

Verantwoordelijkheid

Kinderen zijn verantwoordelijk hun eigen leerproces. Bewust worden van de manier waarop je leert en wat je nodig hebt, geeft inzicht in jezelf. In gesprekken met kinderen kan naar voren komen op welke momenten het goed gaat en wanneer het minder goed gaat.

Vaak kunnen kinderen prima meedenken over oplossingen en aangeven wat ze nodig hebben.

Samenwerken

Als bij de begeleiding van een kind, ouders/verzorgers, leerkrachten en de externe Specialist Remedial Teacher, samenwerken, heeft een kind meer kansen.

De begeleiding van de externe Specialist Remedial Teacher kan zo in het verlengde liggen van wat de school en het thuisfront kan bieden.

Foto: Events at Sea