| Foto: pr
| Foto: pr Foto: pr

Taalmarkt eerste zaterdag in september

Bibliotheek n De Nederlandse taal goed (leren) lezen, schrijven en spreken is voor jong én oud een hele opgave en kost soms veel moeite. Hoe handig is het dan om alle informatie over mogelijkheden en aanbieders op het gebied van taal in Katwijk bij elkaar te hebben.

In het kader van de Week van de Alfabetisering organiseert Bibliotheek Katwijk daarom op zaterdag 2 september van 10.30 tot 13.00 uur een gratis toegankelijke Taalmarkt in de bieb aan de Hoorneslaan.

Diverse organisaties

In kraampjes presenteren zich diverse organisaties die, op wat voor manier dan ook, bezig zijn met taal en lezen, en taalactiviteiten aanbieden. Belangstellenden kunnen een korte lezing bijwonen met als titel 'Moeite met leren lezen', een workshop 'Herken laaggeletterdheid volgen en voor jonge kinderen is er voorlezen'.

De Taalmarkt is interessant voor veel mensen. Ouders van schoolgaande kinderen, ouderen, slechtzienden, mensen die de (Nederlandse) taal moeten leren of willen verbeteren, taalcoaches maar ook hun familie, buren, collega's, vrienden zijn welkom. Loop binnen en ontdek de vele mogelijkheden die er zijn als het om taal gaat. Als je kind dyslexie heeft, als je moeder steeds slechtere ogen krijgt, als je taalvrijwilliger/taalcoach wilt worden, als je een talencursus wilt volgen, als je buurman moeite heeft met lezen en zichzelf niet kan redden, als je moet inburgeren: op de Taalmarkt krijg je antwoorden op al je vragen.