Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Valken '68 klaar voor nieuw voetbalseizoen

Start n Volgend jaar bestaat Valken '68 vijftig jaar. 'Wat zou het een mooi jubileumcadeau zijn als wij kampioenen worden' hoopt de ambitieuze trainer Arie van Duijn hardop. De Katwijker in Valkenburgse dienst is er alles aan gelegen om deze wens in vervulling te laten gaan.

Door Piet van Kampen

Het is geen publiek geheim dat de club weer graag weer in de 1e klasse wil gaan acteren. Het verloren terrein terugwinnen. In het voorbije seizoen lukte dit helaas niet.

'Het was telkens net niet', blikt Van Duijn terug als hij het seizoen analyseert. 'Zoals het in de voetballerij mee of tegen kan zitten en soms ook een beetje geluk nodig is, hebben wij hier mee te maken gehad. Marc Langeveld, waar wij veel van verwachtten, raakte al in een oefenwedstrijd langdurig geblesseerd en ook Lars van Bommel en Ard Jan van der Plas vielen weg en dat waren aderlatingen voor het team', somt de trainer op.

Hij is echter wel zo realistisch om te stellen dat de ploeg punten tegen laagvliegers liet liggen en zelfs twee keer van degradant Kethel Spaland verloor. Het team eindigde op de derde plaats maar pakte wel de tweede periodetitel. In de nacompetitie sneuvelde het tegen Nieuwenhoorn. Berustend: 'Aan het eind van het seizoen sta je waar je hoort te staan'. Een vaak gebezigd gezegde in de sport.

Promoveren

De doelstelling is duidelijk. Van Duijn wil weer een stapje hogerop liefst via het directe kampioenschap. 'Het wordt een gigantische uitdaging en het zou een mooi cadeau voor de club zijn in het jubileumjaar.

De Katwijker, die aan zijn tweede seizoen op 't Duyfrak begint, heeft het naar zijn zin. 'Valken '68 is een geweldige club en ze verdienen het om te promoveren. De accommodatie, de organisatie en iedereen er om heen is er klaar voor. Het wij-gevoel leeft hier enorm en het is een echte dorpsclub met allemaal pure amateurs. Een gezonde vereniging waar ik met plezier werk.' 'De continuïteit hier is erg belangrijk. Op één na zijn alle spelers gebleven en ik heb een goede groep die is aangevuld met enkele nieuwelingen en een eigen jeugdspeler. Wij willen promoveren en iedereen zal er in mee moeten gaan', stelt Van Duijn nadrukkelijk.

Kampioenschap mooi cadeau voor de club in het jubileumjaar

Voor minder zal hij het niet willen doen. In RCL en Voorschoten '97 ziet hij medekandidaten voor de titel, maar de trainer vlakt outsiders, zoals Docos en UVS, zeker niet uit. 'Maar het blijft koffiedikkijken', lacht hij fijntjes.

Voelt hij de druk om te promoveren? 'Nee zeker niet. Het wordt mij niet opgelegd' verzekert de oefenmeester. Van Duijn is er klaar voor om de uitdaging aan te gaan.